sierra Creative Commons License 2005.05.31 0 0 39

És újfent: http://index.hu/politika/kulfold/szerb0530e/

 

Alig pár nappal azután, hogy Gyurcsány szerbiai látogatásán megdícsérte őket, hogy milyen jól elbántak az eszkalálódó helyzettel. Hát nem.

Volt egy sepsiszentgyörgyi eset is.

 

Most már NATO tagok vagyunk, EU tagok vagyunk, OECD tagok vagyunk. Vajon hol kell még tagságot szereznünk, milyen biztonságpolitikai, gazdaságpolitikai formációban, hogy ne lehessen büntetlenül packázni az országgal és büntetlenül üldözni a magyar nemzetiséget külföldön?

 

Romániának úgy a tyúkszemére kell lépni emiatt, hogy arról kóduljon, mert éppen állati szigorú elszámoltatásra van kilátása a 2007-es EU csatlakozásából kifolyólag, ahol annyi dologban nem teljesíti a kritériumokat, hogy az EU bármikor beinthet 2007-nek és kitolhatja későbbre. Namost a koppenhágai kritériumok közül meg a legelső, hogy bazze plurális jogállamnak, működő demokráciának és emberi jogi- és kisebbségvédelemnek lennie kell. Ha ezeket a verekedős kedvűeket nem állítják a falhoz ezért expeditíve, akkor remélem az eu-s szinteken minket képviselő politikusok, elsősorban a miniszterelnök, mint a nemzeti érdekvédelem legfőbb eu-s képviselője tudni fogják, hogy Románia majd legföljebb Horvátországgal együtt csatlakozhat 201X-ben és nem előbb, addig meg próbálja kitalálni, hogy miként csökkentheti a magyarellenességet (bár ez sajnos szegény erdélyieknek is a csatlakozás elhalasztását jelentené, de hát a KÁP-ot ugye nagyon fontos volt leszavazni, ami meg helyette lesz, azzal reméljük addig is jól fognak boldogulni; itt az alkalom, hogy a KÁP miatt megingott anyaországi törődés imidzsét kicsit tatarozzuk).