sierra Creative Commons License 2005.05.31 0 0 52

Hű, a nemjóját neki, de igaza van itt valakinek, nem én írtam a cikket véletlenül? Nézzük csak, nem, Hankiss Elemér. Kár. Pedig jó lett volna ha én vagyok ilyen okos.

 

 

Más. Honnan, melyik pártból várható olyan politikus személyiség feltámadása, amelyik új lendületet tudna adni Magyarország modernizációs araszolásának és jóléti fejlődésének?

 

Fidesz. Nem várható, mert ahhoz először Orbánt kellene lenyomnia, ez meg nem aktuális. Majd ha 2006-ban megbukik egy esetleges vereség folytán. De hogy ki lenne ilyen a mai esélyesek közül, az nem látható, mert ma minden egyéni vonásuk alá van rendelve a Fidesz Orbán által vezényelt irányzatának, úgy meg nehéz egyéni elképzeléseket produkálni.

 

MDF. Nem várható, mert ugyan ma már sikeresen független párt, csak éppen ugyanúgy Orbánt kellene legyőzniük, addig minden más tőle függ. Ehhez meg mintha nem volna találékonyság, akármennyire is létező a tisztségújítás. Kisebbségi komplexussal is küzdenek a nagy testvér miatt.

 

MIÉP. Csurkát legföljebb megmerényelni lehet, de a vezetésből eltávolítani nem. Kizárt más személyiség felbukkanása.

 

KDNP. Ilyen párt nincs is, önállóságuk pont annyi van, mintha fideszpolitikusok lennének. Akkor viszont Orbán-szindróma. Kizárt.

 

Centrum. Kupa Mihály háta mögül előlép a megújuló Kupa Mihály. Na hagyjuk.

 

JMM és szociáldemokraták: tökéletesen észrevehetetlenek. A JMM-nek egyáltalán nincs olyan személyisége, akit per pillanat ismerne az ország, nemhogy azt leváltó személyisége volna, a Szűrös féle bagázs meg azzal kelti a legnagyobb "feltűnést", hogy szintén valami Fidesz-csatlósi szerepre áhítozik a vezetője.

 

MSZP. Elméletileg képes kinevelni új személyiségeket, mint mondjuk Gyurcsány, mert rá azt kell mondani mégiscsak. Aztán azt látjuk, hogy ő ugyanúgy nem tud mit kezdeni a dezorganizált struktúrájukkal és a szocialista ideológiának nagyon nem megfelelő gazdasági tereppel, mint bármely tucatszemélyiségük. Megújult formában sem tudtak maguk fölé kerekedni.

 

SZDSZ. Személycserék itt is voltak a 15 év alatt, tehát változás van. Csak az a baj, hogy a kezdeti elitjükből a fele kilépett, a maradék meg mindig egymás közt rotálja a vezetőségi posztokat, megújulás nulla.

Előzmény: dolphin (50)