Regős Judit Creative Commons License 2005.06.08 0 0 612
Kedves Juli!

Az éjszakát sosem lehet a nappal nélkül értelmezni. Ahogy leírod Nicole viselkedését, nekem egyértelműen úgy tűnik, hogy valami felzalkatta, túlpörgette őt. Valami ami történt vele az elmúlt napokban, hetekben. Túl sok élmény érte, amit nem tudott feldolgozni. Talán egy utazás, baleset, betegség vagy véletlenek összejtszása, amit az ő kis agya, pszichéje rosszúl kapcsolt össze és rémületet váltott ki belőle.Ezen esetleg érdemes lenne elgondolkoznod, hogy Te tudd, hogy mi lehet az ok. Ez legalább téged megnyugtat, és így Te is jobban meg tudod nyugtatni N.-t.
Én sem gondolom, hogy rémületet rémisztéssel lehetne orvosolni. Az minden esetre megnyugtató, hogy nincs neurológiai háttere Nicole "rohamának". Én mindenesetre azt javasolnám, hogy estére már próbáljatok meg csak Nicollal fogalkozni. Csöndesedjetek el és olvassatok meséket, dúdolókat, énekeljetek halk dalokat. Ne kezdjetek nagy játszásba sem, inkább próbáljatok meg ingerszegényen, unalmasan viselkedni.
Ha újra előfordul ez az éjjszakai felriadás, szerintem is jó, ha teljesen felébreszted őt. Felkapcsolod a villanyokat, beteszel valami zenét. Mivel még kicsi ahhoz, hogy megértse az ok okozati összefüggéseket, ösztönösen jól csináltad, hogy a tested melegével nyugattad őt. Csak, ha teljesen meggyőzödtél arról, hogy felébredt, (fontos, hogy enni és inni semmiképpen ne adj neki addíg) akkor probálkozz meg az újboli elaltatással. Ugyanúgy, mint este. Nyugisan, unalmasan, lágyan, szeretettel.
J.



üdv.J.
Előzmény: A.Gyöngy (611)