nyman Creative Commons License 2005.06.26 0 0 58

"Nagyon sok olyan szörnyen szegény cigány portán jártam, ahol rend és tisztaság volt. "

Soha nem allitottam, hogy nem talalsz ilyet. De tedd a szivedre a kezed es mond ugy hogy ez a jellemzo. Megint statisztika orat tarcsak? Eszt a peldat mar ezerszer leirtam. Nezd fent eszakon is talalkozol togyfaval es delen is fenyofaval. Ettol meg nem mondhatjuk, hogy ez a jellemzo.

 

Na a masodik bekezdesed egy agymosi liberalis baromsag. Lasd lejjebb is a velemenyem *

 

"A Nyíregyházi Főikolának 15000 hallgatója van. Ebből 20-30 roma, 2 ezrelék!!!!"

Kerdezd meg azt a 20-30-at, hogy mikor kellett nekik nehezebb matekdolgozatot irni az altalanosban vagy a kozepiskolaban? Kulon erettsegi feladatsort kaptak? Ha nem a valasz, ugyanezt a tobbiek is meg tudnak csinalni. Nezd ha szerinted nem ebben merik az iskolaban a teljesitmenyt illetve nem ezzel nyomjak el oket, akkor mer nem tudnak jobban teljesiteni?

 

 * Mutass egy orszagot, ahol a ciganyok iskolai vegzettsegi mutatoi megkozelitik a tobbseget. Kivancsian varom.

 

Nem olvastam olyan oktatatsi, felzarkoztatasi programot sehol, ami sikerrel zarult volna. Pedig utanna neztem angol, belga, holland stb. peldakat. Ezek egyreszet be is irtam anno a Szereti valaki a cigányokat? (2) c. topikba. Mindig azokon buktak meg, akiknek csinaltak.

 

Amit en eddig talaltam a temaban, ott hasonlo szakadekok voltak, mint Mo-n. Mindegy, hogy kelet vagy nyugat-europai orszagokat nezunk. Ezert evek ota aszondom, hogy a hiba nem a magyarokban es nem a tobbsegben van. Nyugat- europaban nem vot szocializmus, nehany orszagban allitolagos eroszakos letelepites oszt megis ugyanazok a problemak. Asztan a masik, hogy 2-3 generacio alatt eleg sokat tudnak valtozni az emberek, ugyhogy nem hinnem, hogy nehany szaz evvel ezelotti letelepitesek kihatnanak a mai viselkedesukre.

 

Az oktatas egy jo recept lenne, mert sok orszagban kulonbozo retegek felzarkoztatasanal mukodik, de meg senki nem mondott olyan megoltast, hogy hogyan lehetne a ciganyok zomet beterelni az iskolaba, hogy az alliberalisok se obegassanak.

 

"Nem csak a romák szenvednek ilyen gazdasági elnyomástól. Hasonló helyzetben vannak a leszakadó térségek. Ott hasonló gondok jelentkeznek már most is."

Mingya beszurok egy cikket, hogy igy is lehet elni szegenyen es nem csak ugy ahogy ciganyok zome teszi.

Előzmény: zorki (51)