suntime Creative Commons License 2005.06.30 0 0 124
Nem tetszett.

Alapvető csalódás volt számomra, nem ilyen filmre számítottam Spielberg-től és csapatától. Csúnya film volt, a szó minden értelmében. Az igaz, hogy H.G. Wells novellája után nem lehet sokkal szebbet/jobbat készíteni, de ha már modernizálunk, miért ne modernizálnánk a történetet a modern kor elvárásainak? Miért kellett egy izgalmas, érdekes alapötletet gyomorforgató jelenetekkel elrontani?

A 12 év korhatáros besorolás alapvetően durva. Igaz, káromkodás és pornó nem volt a filmben, de azon kívül minden. A véres jelenetek nem hiszem, hogy fiatal léleknek lettek teremtve, mint ahogy azt sem hiszem, hogy ezt a filmet egy átlagos serdülő mellékhatások nélkül végig tudja nézni.

Egy igazán jó, tetszetős mozira vágytam, ehelyett egy olyan filmet láttam, ami odaszögezett a székbe, s mozdulni se tudtam. Fájt végignézni a filmet...

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy a közönséget két táborba osztja ez a film. Biztos volt, akit elkápráztatott a sok csillogó-villogó földönkívüli, meg az ötlet, hogy "egész végig alattunk voltak", de én a másik táborhoz tartozom.