hustonbajvan Creative Commons License 2005.07.04 0 0 173

Ami eszembe jutott a film után.

Marha jól indult. Szerintem ebből marha jó kis családi melodrámát lehetett volna csinálni: karakterek jók voltak (Cruise, Dakota, morcos gyerek, terhes angol színésznő). A második: A helyszín nagyon jól lett kiválasztva (mármint Tom otthona), olyan ember közeli, se nem nagyon lerobbant, se nem kacsaláb effektus.

A harmadik: ahogy kijöttek a tripodok az is fasza, hamvasztás szintén, és nagyon jó volt az, ahogy hazament "hamvas" arccal, az is elég hihető volt, mert nem kezte rögtön átölelni a kölyköket, meg ilyenek.

Négy: ezután kicsit leült, de a családi dráma rész még mindig jól kidolgozott, a tömegjelenetek kiválóak.

öt: szerintem a Tim Robbinsos rész is jó volt szerintem, ráadásul nem véletlen, hogy nem egy ismeretlen, a válogatásra behívott színész kapta a szerepet, mert ehhez a szerephez egy ilyen kaliberű színész kellett. Viszont: idegen barátaink olyan fejlett technológiával rendelkeznek, hogy fényéveket utazgatnak, de csak egy fémkígyóval tudják, hogy vannak-e a házban? Ezt már a magyar hadsereg is simán megoldja anélkül, hogy bemenne egy házba.

hat: jobb lett volna, ha az emberek győzik le az idegeneket. Nem kellett volna a védőpajzs nekik, és akkor az első pillanatok utáni meglepetésből kitörve fasza kis háború lehetett volna.

hét: egyszer már jó lenne olyan idegen lényeket "csinálni" amelyikről elhiszem, hogy képes arra, hogy összedobjon egy űrhajót vagy bármi mást. De ezek megint jobban hasonlítottak valami ismeretlen állatfajra, mint inteligens lényekre.

De összeségében jó volt, nem az az igazi "hős katasztrófa film" volt, ami az előnyére vált szerintem.