sierra Creative Commons License 2005.07.04 0 0 119

""saját oldalt kiszolgáló médiacsoportok beszüntetnék a támogatást és a rendszer ellen fordulnának"
Ez irányban erőteljes kétségeim vannak! Szerintem ez azt jelentené, hogy felvállalnák az "éhhalált", hiszen a kiszolgáló médiacsoportok és a kiszolgáltak kölcsönös függőségben vannak egymástól. Éppen ezért aztán rettentően vigyáznak arra is, hogy ne válhasson a másik fél "önjáróvá". (Persze, ki-ki a lehetőségei szerint.)"

 

-- Hmm, túlegyszerűsítettem a dolgot. Igazad van, konkrétan a saját oldalt kiszolgáló médiacsoportok pont nem akarnák beszüntetni a támogatást. Viszont van nekünk olyan médiánk is, ami nagyjából független és ami fő, gyorsreagálású harci erő: a kereskedelmi tévék. Nekik érdekük volna az alacsony részvételt szenzációként tálalni és lehetőleg minél hamarabb néhány szagértővel háttérműsort összerántani az ügy megtárgyalása érdekében, híradó előtt, után, közben. Egy választást az egész ország figyelemmel kísér, még ha szavazni mondjuk nem is ment el, mert a tévé képernyője elé leülni nem olyan nagy fáradság (hálaistennek a HírTV és az ATV ebből a szempontból marginális szereplőnek számít).

A sajtó, mint a pártoknak leginkább kitett harctér sem tud teljesen elvonatkoztatni a valóságtól, csak némileg torzítani. De ha mondjuk történik 30 egységnyi gebasz és abból kompenzál 10-et, akkor 20 még mindig ott marad és kéri a magyarázatot. A másnapi kiadásban már kénytelen megemlíteni, hogy hát valami nem teljesen volt rendben az egész körül és kommentálgatni egymást. Három nap alatt aztán már biztosan lejönne mondjuk Tölgyessy Péter egy szösszenete, amelyikben elemezné a dolgot és amit aztán oda-vissza vitatni lehetne, jó nagy összeveszésekkel. Közben ezalatt a tévé, rádió, internet és vízcsap egyszerre préselné a hírmagot, hogy hoppá, nagy baj van a részvételi aránnyal. Születnének egymás után a jóslatok, mi várható a második fordulóra, még vadabb visszaesés, vagy mi a manó és fellépnének az első hangok, amelyek meg akarnák lovagolni a felszínre csapott elégedetlenséget. Az új hangok összecsapnak a magyarázkodó régiekkel és a vitából megszületik az alternatív erő felsejlése - ez már nem menne azonnal, idő kell hozzá.


 

Előzmény: Törölt nick (115)