pasa_ Creative Commons License 2005.07.04 0 0 120
Nem tudlak kovetni.

A dec5 szavazas egy adott cel erdekeben tortent, mivel nem mentek el az a cel nem valosul meg.

De mi bukott meg itt (is) a *valtozas*-on kivul?

>csak nagyon kínos.

A fejesekkel kb. percenkent tortenik valami nagyon kinos, es attol meg kivaloan elvannak akarmeddig.

>Gondold el, hogy föstene mondjuk egy amerikában bevettnek számító 40%-os részvétel nálunk?

Hat ez az, mas orszagokban teljesen megszokott 30 koruli szavazasi arany es minden megy tovabb. A 30 pont olyan absztrakt szam bint ezer masik amivel dobaloznak. Mo olyan kulonleges hely lenne?

>Hát volna mit magyarázni. Anno ezt Ho apó Horn Gyula :o) megpróbálta eladni a népnek 98-ban, de emlékeim szerint volt némi derültség, amikor a Horn-Orbán vitán azt fejtegette, hogy az első forduló alacsony részvételi eredménye azért volt, mert az emberek elégedettek a kormánnyal.

Ja, ez tenyleg rohejes nekifutas, de mit szamitott volna ha tortenetesen a mszp kap par szavazattal tobbet? Horn azota is vigan kormanyozna. A magyarazatok meg csak rizsa.
Ma reggel is Koka jott nyugodatn magyarazta hogy az adossag csokkent meg kevesebb mint a korabbi ciklusban, cseppet sem zavarta hogy a sajat papirjan milyen szamok allnak.

Most legfeljebb akkor lenne gaz, ha hirtelen leesne a orszagosan szavazas 25% ala, es a 2. fordulok is ervenytelenek lennenek. Amire nem olyan sok az esely. De ha ez fokozatosan tortenik, akkor idoben leszallitjak a kuszoboket "realis" (-nak kikialtott) szintre. Es kesz. Mivel a kepviselok ugyse kepviselik a nepet tokmindegy hogy van-e nep egyaltalan.
Előzmény: sierra (118)