Beebite Creative Commons License 2005.07.04 0 0 75

csak röviden:

 

előnyeit irta jemi, nem izzadsz, nem lihegsz, nem rombolod az izületeidet, télleg fogyaszt, hisz intenziv mozgás, sőt, még a testhőmérsékleted fenntartása is energiát igényel (mert ugye a viz sok hőt von el, amit pótolni kell).

Sok akvafitnesz helyen van szauna, és akkor azt is lehet:) Duplán jó:)

 

hátrányai: bruttó sok idő. Nekem most félhosszú a hajam, de azt is állandóan szárogatni, átöltözni, visszaöltözni, kipakolni, bepakolni, teregetni, véletlenül sem bennfelejteni:) Főleg télen macera. De most nyár van, dieális kezdéshez:)

 

A klóros víztől nekem zöld lett a hajam:) Ez kivédhető szilikon úszósapival, de attól meg olyan lesz, mint a lefo*sott kilométerkő. Nyilván van, akinek ez nem probléma, pl. nem kell normális hajzattal megjelennie naponta a melóhelyén, stb. Ez bármilyen uszis sportról elmondható persze.

 

További gondom volt, hogy nem volt időben és helyszinben megfelelő, de ez sem az akvafitnesz baja, hanem az enyém:)

 

Ami viszont nehéz, hogy az úszi végére nagyon éhes leszek. Én sokmindent sportoltam, pl aikidoztam is, ami fizikailag sokkal fárasztóbb, éhes mégsem voltam utána (csak szomjas.) Ez a falásvágy engem valahogy csak uszodázás után kap el. LEhet, hogy ez is egyéni szocprobléma:)) 

 

Mindjárt kihozom, hogy  az akvafitnesz a legjobb sport:))

Előzmény: Zsuzsó (74)