Devil 505 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 32

Szia Coke Girl!

 

Biztos vagyok benne, hogy friss még a kellemetlen élmény és indulatból fogalmaztad hozzászólásodat. Éjszaka ücsörögni egy reptéren valóban nem túl kellemes, de mivel egy kicsit belülről látom a kereskedelmi repülést, reagálnék néhány hozzászólásodra.

 

Késés:

Figyelmedbe ajánlom a WIZZ üzletszabályzatát, amely egyértelműen rögzíti a késés esetén alkalmazott eljárásokat.

 

16.2. JÁRATKÉSÉS

16.2.1. Amennyiben 1500 km-re vagy annál kisebb távolságra közlekedő járatunk a menetrendszerinti indulási időhöz képest legalább 2 órával később indul, illetve amennyiben 1500 km-nél nagyobb távolságra közlekedő járatunk a menetrendszerinti indulási időhöz képest legalább 3 órával később indul, az utasok étkezési utalványra jogosultak.

16.2.2. Amennyiben bármely járat a menetrendszerinti indulási időhöz képest legalább 5 órával később indul, ismételten étkezési utalványt osztunk, valamint Ön a következő lehetőségek valamelyikét választhatja:

•  foglalását töröljük, és új foglalást készítünk egy másik, a késés napjától számított legfeljebb három hónapon belül közlekedő Wizz Air járatra; vagy

•  foglalását töröljük, és a repülőjegy még fel nem használt részének árát, a kapcsolódó adókat és illetékeket visszatérítjük Önnek; vagy

•  foglalását töröljük, és a repülőjegy még fel nem használt részének árát, a kapcsolódó adókat és illetékeket - a kezelési díjak kivételével - 120%-ban hitelkeretként jóváírjuk Önnek. Ezt a hitelkeretet bármely Wizz Air járatra történő foglaláskor felhasználhatja a késés napjától számított hat hónapon belül.

16.2.3. Nem biztosítjuk a 16.2.1. pontban foglalt szolgáltatást abban az esetben, ha az további késéshez vezetne,

16.2.4. Amennyiben a késés oka vis maior, a jelen pontban felsoroltakon túlmenően semmilyen felelősséggel nem tartozunk.

 

Mivel jogi végzettséggel rendelkezel, nem kell magyaráznom, hogy az abban leírtak milyen súllyal bírnak.  Valóban választhatsz több lehetőség közül, de azok azzal járnak, hogy "foglalását töröljük". Mivel te nem sétáltál el, valószínűleg úgy van ahogy leírtad, azaz hazahoztak, köszönik szépen, de hagyd őket békén. Az üzletszabályzatot  el kell olvasni, egyértelműen fogalmaznak benne.

 

Fapadosok:

Low cost / diszkont / fapados, nevezzük bárminek, egyet vállal. Azt, hogy elvisz A-ból B-be X összegért. Ez az összeg általában jóval alacsonyabb, mint egy "hagyományos" társaság esetében, aminek mindenki örül, anélkül, hogy mélyebben belegondolna, miért is az. Egy hagyományos társaság a száraz szendvics és központi repülőtér költsége mellett egyéb tartalékokat is beépít a jegyárba, többek között ebből etet, szállásol, és kártérít. Ha kell. Általában nem kell, tehát feleslegesen fizetted ki, csak nem tudsz róla.

Azzal is vitába szállok, hogy sehova nem éri meg a fapados. Hidd el, nem vinné Szegedre senki a budapest utasokat, ha  pl.  a tököli reptér fapados lenne. (Nem lesz.) Pl. Rómában a fapadosok által használt Ciampino közelebb van a belvároshoz, mint a nagy Fiumicino, a Terravision légkondis, kényelmes, csak ülőhelyes buszaival pedig gyorsan be lehet jutni. Lutonról 45 perc volt a vonat a Kings Cross-ra. Mindent le lehet csekkolni a neten. Hol a gond?

 

Ha nem kell átszállni, akkor szerintem a fapados teljesen megfelel a célnak.  A hagyományos és a fapados jegy ára közötti összeget legfeljebb elviszed magaddal tartaléknak, arra az igen ritka esetre, ha meglepetés érne.

 

Jó repülést!

 

Üdv: Devil

 

Ui.: A véleményed nem butaság, jól tetted, hogy leírtad, így legalább eloszlanak bizonyos tévhitek.