HP13 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 60
Na jó, én is megírom az eddigi tapasztalataimat.

2 évvel ezelőtt én is ugyanúgy voltam mint Coke Girl.
Egy másik fórumon szinte szó szerint ugyanazt írtam mint ő. Bár nekem nem a késésel volt gondom, hanem hogy a transzferrel együtt utólag kiszámolva pont annyit fizettem a Ryanair-jegyért mintha Ferihegyről hagyományos légitársasággal mentem volna a Heathrow-ra. Na de mindegy gondoltam, a barátaimmal akartam együtt utazni. Aztán ott volt az, kényelmesen beültünk ebédelni egy étterembe, addig a tömeg kígyózó sorban odaállt a kapuhoz. Utolsónak értünk oda, és mivel nekem ez volt az első fapados utam, akkor jöttem rá, hogy milyen rendszer van. A tolakodós taposós magatartást nem szeretem. Végül is nagy szerencsénk volt mert leghátul szálltunk be és éppen az utolsó sor egyik oldalán üres volt. Ennek aztán nagyon örültem, mert később szuper képeket készítettem az ablakból. Aztán olya jó dolognak találtam, hogy hagyományos légitársaságnál kiosztják a kaját (legyen az akármilyen rossz, ahogy páran állítják, nekem eddig semmi gondom nem volt vele ---kivéve talán amikor 3 napon belül kétszer repültem és ugyanaz volt a menü) és megkérdezik, hogy mit kérsz inni.

Én akkor azt írtam a fórumon, hogy mivel ritkán repülök, inkább összegyűjtöm a pénzt Malévre vagy British Airways-re, de én fapadossal többet nem repülök. A többiek pedig épp azt próbálták bizonygatni, hogy nincs igazam.

És mi történt, rendszeres fapados utazó lettem. Kb 2-3 havonta utazom Angliába és mivel egyszerű egyetemista vagyok, azt hiszem érthető, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy ne Wizzre vagy easyJetre vegyek jegyet. Ez most kissé OFF lesz, de többek között (na ez vicces lesz) éppen a fapadosoknak köszönhetem, hogy él és virul a kapcsolatom a barátommal úgy is, hogy éppen 1400 km van közöttünk.

Mindig azzal a társasággal repülök, akik a legolcsóbb jegyet ajánlják. Azt hiszem ezt is meg lehet érteni. Így aztán az jön ki, hogy 3x utazhatok abból a pénzből, amit Malévnak vagy BA-nek fizettem volna ki.

Eddig 6 utam volt fapadossal (azaz 12 járathoz volt szerencsém, és egyszer késett a gép. Akkor valóban 3 órát késett (azt hiszem) de ilyen bármelyik légitársasággal előfordulhat. És amikor boldog vagyok, mert 60e Ft-ból 3x megjárom Angliát fapadossal, azt mondom, hogy üsse kő, késsünk ha kell, mert még így is jobban jártam.

Szóval azt mondom Coke Girl, egyszer sajnos megjártad, de nem szabad általánosítani mint én annak idején tettem.