t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.18 0 0 25
ppmoni: nem belül (a hűtőtérben) rezeg vmi vagy rajta? a tojástartó fedele, talán egy rosszul illeszkedő polc. bár gondolom, végigpróbálgattátok, kipakolva, lepakolva. ha bizonyíthatóan elháríthatatlan a zaj (pl. a két fal közül ered), elő a garanciajeggyel, és hívni a szervizt, ahogy már mondta valaki.

shane1: hogy milyen hűtőt vegyél, attól függ, milyenek az igényeid. ha nem holnap kell, akkor van időd, hogy végigjárj néhány nagyobb helyet (euronics, electroworld, mittudomén), és begyűjtsd a katalógusokat. azokban csak ár nincs. ugyenezt a net előtt is megteheted, electrolux, indesit, bosch, whirlpool - ezeknek mind van honlapaj, az áruházakban megrendelik neked. hozzávetőleg árakat a fotexneten (ha még létezik) meg a vaterán is találsz, de telefonon is elárulják az említett áruházakban.

a 0 fokos rekesz a hűtő része (nyilván, a fagyasztó ui. mínuszos), ez a hűtő leghidegebb része (nem úgy, mint a régi lehelekben, hogy mindenképp a fagyasztó közelében volt a leghidegebb....) én ott tárolom a felvágottakat és a sajtot. Egyébként, ha nem lenne, vszleg túlélném, mert a legalacsonyabb fokozaton is remekül hűt.

az extra doboz, ha jól emléxem, egy vízszintesen tologatható sínen van. már nem tudom, milyen néven próbálták eladni (talán felvágott tartó?), az enyémbe nem kértem, én szeretek benyúlni a polcra, és megragadni, ami kell, nem fogok még fiókokat húzogatni. Én a zöldségrekeszt sem rendeltetésszerűen használom, ott tartom a sajtgurigákat, az olajbogyót meg a spar margarin-készletemet a sütéshez :)

sztem jó, ha a hűtő keringteti a levegőt, hogy minden polcon egyenletes legyen a hőmérséklet, de lehet, hogy ezek már mind tudják. mint említém, az antibaci azért jó, mert a kaják nem veszik át egymás szagát. az már csak extra pl., ha csipog, ha nyitva marad az ajtó vagy túlmelegszik a belső tér. ami tuti felesleges, az a csiricsáré jégkockagyártó.

a két kompresszor csak jó: külön táp a hűtőnek, külön a fagyasztónak, ha pl. nyaralni mész, és kiüríted a hűtőt, leállíthatod, míg a fagy. tovább megy. nekem egy kompresszoros van, de van ún. holiday funkciója, amivel alapjáraton meneti csak a hűtőt, és a fagyasztót normálon.

még egyszer: az én egyik legfontosabb szempontom az volt, hogy ne kelljen leolvasztgatni a mélyhűtőrekeszt (no frost; az automatikus leolvasztás az nem ugyanaz, az csak a hűtőt olvasztgatja, a fagyasztót manuálisan kell leolvasztani)

De te tudod, neked mi kell - hány fős a család, a mostani hűtőtökben elfértek-e, szeretnél-e olvasztgatni, milyen típusú ételeket esztek (nálunk pl. sok a joghurt, kell neki egy egész polc) stb.

Előzmény: shane1 (20)