Maxi-baby Creative Commons License 2005.08.30 0 0 272

az én tacsim 3,5 hónapos. a kutyákat megugatja. az embereket szereti. mindenkihez fut és antennázik (csóválja a farkát). nem tudom, h ez elmúlik e majd. én nem bánom, h barátságos. könnyebb így, mint mindig pórázon sétáltatni (most póráz nélkül megy). nem szeretném, ha sosem engedhetném el nyugodt szívvel, mert agresszív lenne. de tényleg nem tudom, h a kölyökkort átlépve is ilyen marad e. egyébként egy méregzsák. morgolódik, a border-tesóval nyűvik egymást naphosszat. a séta közben szereti megugatni a kerítésen belül ugató kutyákat. erről kéne leszoktatni, mert zajos az utca tőle.

egy nálam sokkal okosabb és tapasztaltabb kutyabolond ismerősöm mondta, h a kutyák azért ugatnak és agresszívek, mert félnek. nekem azt javasolta, h ha odafut ugatni a kerítéshez egyrészt próbáljam elvonni a figyelmét valamivel (labda, vagy induljak el és róla ne vegyek tudomást, vagy teljesen unott hangon szóljak rá, ne izgatottan és erélyesen). másrészt ha félni látom, akkor ültessem le közel ahhoz a dologhoz, amitől fél (kutya pl.) simogassam és maradjak vele ott, h lássa, nem kell félni tőle.

ezt a sok mindent azért írtam le, hátha a te kutyusod is félelemből agresszív az emberekkel szemben. és akkor többször kéne emberek közé vinni talán, h szokja. és lássa, h nem kell félnie.

de lehet, h más másként gondolja. szívesen veszem én is, ha más is elmondja erről a tapasztalatait.

Előzmény: Lau81 (269)