Mindent tudó Creative Commons License 2005.09.12 0 0 341

Az előbb még úgy szóltam hozzá, mint egy újonnan érkező, aki csak a véleményét szeretné elmondani, de most ezen az oldalon visszaolvastam egy kicsit.

 

Olvasok olyanokat, hogy csak az eleje volt jó, aztán meg hagy ne mondjam én is ugyanúgy.

 

 

Ez idő alatt pedig már rá is jöttem, hogy hogy lehetett volna mindezt megoldani, hogy, mondjuk miért nem ismerik a csírátlanítást meg hogy ha az elején ilyen jók az idegenek, akkor a végére minek bénázzák el.

 

Nos:

azzal lett elrontva szerintem, hogy a történetet átírták a mai korra, holott ez az egész 1895 vagy 1885 (Melyik is, tudja valaki?) évében jászódik H. G. Wells regényében.

Tehát az lett volna a jó megoldás, ha ezt a filmet is ugyanúgy a régi korba helyezi, ragaszkodva még ezáltal is a regényhez.

 

Abban viszont egyetértek, hogy Spielberg nyomasztónak akarta beállítani a jeleneteket. Az a tükörbe nézés pedig, amit említettetek, szerinteme is teljesen így van, ez egyfajta szembesítés.

 

A pincés jelenet meg egyébként a regényben is benne van, ha jól tudom, még az is egyezik, hogy megöli azt az idegileg labilis komát. (Ezt csak onnan tudom, hogy a regényt magát ugyan nem olvastam, de a regényről igen).

 

Na most itt vége másodszor is.

 

Ne feledjétek: HATÁSKELTÉS . Ez a lényeg egy Spielberg filmben.