shane1 Creative Commons License 2005.09.13 0 0 61

Sziasztok!

 

Penészes mosógépet még nem láttam, de gombáshoz már volt szerencsém.

Mikor albérletben laktam a tulaj akkor cserélte le a sajátját, és elhozta a régit (Whirpool)

Gombák jöttek ki belőle, ahogy engedte le a vízet.

Én hígitott domestost tettem bele, és vagy hatvan fokon átmostam, de azért még egy darabig jött belőle. Mosás után nem szabad azonnal lecsukni a mosógép tetejét, mert nem tud kiszáradni, legalább 2-3 napig hagyni kell száradni, de ha van rá lehetőség (nincs útban a felnyitott ajtó) akkor az a legjobb ha mindig nyitva van, ha az ember nem mos éppen.

 

Nekem is Fagor van most egyébként (valaki itt írta, hogy baja van vele) Ugyanaz a tipusom van, február óta használom, és nálam nem csinálja azt (persze lehet valami hibája)

Amit én tapasztaltam:

Ha tele is van a gép, akkor sem kell a mosóport maximumig tenni (egy tele mérőpohárral félig lesz a tartó), ha ennél többet tesz bele az ember, akkor csak nem mossa ki belőle rendesen, és még a ruhán is maradhatatnak mosóporszemek) Én néha kevésbé igényes, sötét ruhákhoz TG Gélt használok, ez is segít, az esetlegesen lerakodott mosószert kimosni belőle, persze vannak drágább gélek is, azokkal lehet mosni a kényesebbeket is.

Öblítőből sem kell nagyon sokat tenni bele, és tényleg fel kell hígiítani (200 Ft körül lehet kapni neve sincs 4l-es öblítőt, azt is el lehet használni, aztán már egyszerű felhígítani a koncentrátumot)

havonta, de legalább 2-3 havonta illik átmosni a mosószertartót.

 

Egyébként a gyártó is javasolja havonta a 90 fokos üresmosást hogy kiszedje e gépből az esetleges nem oda való bacikat, egyebeket. (Havonta azért túlzás, hacsak nincs baba a családban)