Sickboy Creative Commons License 2005.09.22 0 0 363
Kicsit elkésve írok ide, de hát csak tegnap sikerült megnéznem ezt a remekművet...

Ki kell mondani: évek óta nem láttam ennyire igénytelen, elképesztően ostoba módon legyártott rágógumit! A látvány elsőosztályú volta ellenére majdnem elaludtam. Az egész film semmiről nem szól, nincs benne semmi! Emberek rohannak balról-jobbra üvöltözve, aztán a többség kámforrá válik egy jól irányzott lézersugártól vagy más módon szipolyozzák ki a belét. Ennyi.

Tom Cruise egyszerűen hihetetlen szarul játszik, gyakorlatilag semmit nem csinál, olyan mint a többi statiszta a filmben, csak őt végig mutatja a kamera, ettől válik főszereplővé.

A befejezés egyenesen fájdalmas botütésként éri az embert, amikor az egész család együtt ölelkezik a levélhullás közepén... Azt hittem rosszul látok ennél a jelenetnél, de nem! Előkerül az elveszett fiú is (aki puszta kézzel ment a csatába!), ott a nagymama, a feleség, mindenki hiánytalanul.

Az egész akkora gagyi, hogy emberi szó nincs rá, kiváló prototípusa az emberek elhülyülését segítő moziknak. Külön égés, hogy mindezt Steven Spielberg rendezésében kaphattuk meg, aki amúgy kiváló rendező, de ha egy kicsit is őszinte önmagához, élete végéig szégyelheti majd ezt a munkáját...

Bocs a fan-októl, de muszáj voltam leírni a dolgot... :-)