Mindent tudó Creative Commons License 2005.09.25 0 0 367

Klassz, szuper fickó vagy.

 

Tetszik minden érvelésed. Amit a Párbajról írtál annak kifejezetten örülök. A Világok harcából tényleg hiányzott az emberábrázolás olyan formája, mint ami a Párbajnál még meg volt. Igaz én ezt úgy fogtam fel, hogy a lehető leghétköznapibb a főszereplő (sőt nincs is szó főszereplőről, csak az emberiség egyetlen jelképéről), egy teljesen esélytelen lény. Igaz a Párbajban is hétköznapi egyén a David Mann (már csak a neve alapján is), mindenesetre ő nem az egész emberiség jelképe, talán ezért is lehetett bemutatni az egyéni belső vívódását.

 

Na jó egyszóval te másképp látod. Remélem összeveszni nem fogunk, annál is inkább, mert látom, hogy Spielberg régi filmjei ugyanolyan hatással voltak rád, meg rám is.

 

A Függetlenség Napja filmnek a megemlítése pedig jogos volt és örülök is, hogy felhoztad, mert eszembe juttattad, hogy talán ezt is oka lehet a Világok harca sikertelenségének (pontosabban a hasonlóság). Én úgy tudom, hogy Spielberg már régen meg akarta csinálni ezt a filmet, csak a Függetlenség Napja előbb kész lett, így hagyta az egészet. Nem tudom, hogy talán, ha ő tudta volna előbb elkészíteni a Világok harcát, akkor milyen véleménnyel lennénk róla. Ezt már nem fogjuk megtudni.

 

Egyébként is Spielberg mikor csinált már "rosszufós" filmet. A Harmadik típusú találkozások és az E. T. is barátságos űrlényeket mutat be, akik érzéssel (!) élnek.

Most legalább kikapcsolódott egy kicsit a rendező (igaz ez egyáltalán nem indok, még nekem sem, hiszen neki ez a munkája, akkor pedig igenis dolgozzon meg a pénzéért).

 

 

Még egy utolsó megjegyzés a Világok harca mentésére (közben persze hangsúlyozom, hogy közel sem éri el a Spielberg alkotta kedvenc filmjeim színvonalát):

Ha katasztrófafilmként fogod fel, nem pedig sci-fiként, akkor talán nincs is semmi baj. Mert a katasztrófafilm csak rohanásról szól.

Előzmény: Sickboy (366)