sierra Creative Commons License 2005.09.26 0 0 46

http://www.kuruc.hu/?q=node/1573

 

Délvidéki HVIM: kivégzésszerű gyilkosság történt Magyarkanizsán - Külföldi megfigyelőket a térségbe!

Elcsatolt részek, kuruc.hu, 2005, szeptember 25 - 22:55 | 549 olvasás 

 

Magyarkanizsa centruma

A HVIM információja szerint a szerb gyilkos, aki koszovói halálbrigádos volt, valósággal kivégezte, közelről fejbe lőtte magyar áldozatát Magyarkanizsán. A szervezet nemzetközi megfigyelőket követel a térségbe, és gyávának tartja az áldozatot támadó polgármestert. A délvidéki Magyar Szó a címbeli gyilkosság után már csak a "holtan találták" kifejezést használja mai, hétfői számában, 48 órával a brutális bűncselekmény után, érdemi részletek említése nélkül.

Tiltakozó nyilatkozat

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) megrendülten és mélységesen felháborodva értesült arról, hogy a 41 éves szerbkeresztúri Goran Csijovics (más forrás szerint: Tijovics) hidegvérrel meggyilkolta a 33 éves helybeli Sarnyai Józsefet.
Különösen aggasztó, hogy a magyarkanizsai tagszervezetünktől kapott tájékoztatás szerint, az eddig békés és szinte kizárólag magyarok által lakott észak-bácskai Magyarkanizsán, a West vendéglő előtt történt gyilkosság során a szerb támadó szabályosan kivégezte a magyar férfit, hiszen előbb több lövéssel leterítette, majd közelről fejbe lőtte Sarnyai Józsefet.

Mozgalmunk felelőtlennek és gyávának minősíti Körmöci Károly jelenlegi polgármester magatartását, aki az áldozatot tette felelőssé a tragédiáért. Amikor a mai felfokozott helyzetben egy szerb férfi fegyverrel utazik egy színmagyar településre, nem lehet figyelmen kívül hagyni az etnikai, nemzeti indíttatás lehetőségét sem. Ha egy magyart szerbek támadnak meg, akkor már puszta kézzel sem védekezhet, mert esetleg lelövik?

Súlyosbító tény, hogy értesüléseink szerint a szerb gyilkos koszovói "menekült", aki korábban az etnikai tisztogatásokat végző koszovói rendőrbrigádok tagja volt. A gyilkossággal a délvidéki magyarellenes támadások története egy új szakaszba lépett. A HVIM tájékoztatja az illetékes nemzetközi fórumokat, emberjogi szervezeteket, az Európai Parlamentet és továbbra is, egyre határozottabban követelni fogjuk a nemzetközi megfigyelők Délvidékre való telepítését, és az etnikai arányoknak megfelelő polgárőrség felállítását!

Egyúttal tudatjuk, hogy Mozgalmunk az elsők között csatlakozott ahhoz az október 15-i szabadkai demonstrációhoz, ahol éppen az egyre gyarapodó és durvuló magyarellenes támadások ellen fogjuk felemelni szavunkat.

A HVIM elnöksége