sierra Creative Commons License 2005.09.26 0 0 47
http://www.kuruc.hu/?q=magyartoltegyszerb Hidegvérrel ölt magyart egy szerb Délvidéken - Körmöci és az MTI máris a gyilkost mentegeti

Elcsatolt részek, kuruc.hu, 2005, szeptember 24 - 19:15 | 619 olvasás 

Magyarkanizsán egy szerb megölte a 33 éves családapát, Sarnyai Józsefet. Lapunknak helybéliek elmondták: a városban óriási a felháborodás. Az áldozatnak gyermeke és viselős felesége maradt árván. A gyilkos egyes információk szerint koszovói menekült telepes, sőt egyenesen egy volt halálbrigádos, aki szóváltást követően hazament fegyveréért, majd egy óra múlva tért vissza, és hidegvérrel agyonlőtte magyar áldozatát, pár száz méterre a helyi rendőrségtől. Egyik verzió szerint az egész tárat kilőtte, a másik szerint hasba és fejen lőtte, majd pisztollyal fenyegette a pincéreket is. A bűnöző megpróbált kereket oldani, de elfogták. (+kommentár)

Szombaton hajnali 4 óra tájban a magyarkanizsai West kávézó(valójában ismert lebuj) előtt egy szerb megölte a 33 éves Sarnyai Józsefet, pár száz méterre a rendőrségtől. A kuruc.hu itthon elsőként, a magyarországi tömegtájékoztatás, beleértve a jobboldali internetes lapokat, csak másnap számolt be az ügyről. Lapunknak több helybéli magyar polgár elmondta: a városban a polgármester nyilatkozatával szemben óriási a felháborodás. A gyilkos egyes információk szerint menekült telepes, aki szóváltást követően hazament fegyveréért, majd egy óra múlva tért vissza, és hidegvérrel agyonlőtte magyar áldozatát. Egyik verzió szerint az egész tárat kilőtte. A szerb bűnöző megpróbált kereket oldani, de elfogták. Sarnyai Józsefnek egy gyermeke és viselős felesége van.(+kommentár)

Tűzfegyverrel lőtték le.

A nagykikindai rendőrség közleménye szerint gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával letartóztatták a 41 éves Goran Csijovics (más forrás szerint Tijovics) szerbkeresztúri lakost. A két férfi egy magyarkanizsai vendéglőben összeveszett, Goran Csijovics - a rendőrség közlése szerint ittas állapotban - fegyvert húzott elő és lőtt.
A szabadkai kerületi bíróság vizsgálóbírája végezte a helyszínelést. Szakértők bevonásával folytatják a bűncselekmény körülményeinek a kivizsgálását.
A tény, hogy az áldozat magyar, a gyilkos pedig szerb nemzetiségű külön körültekintést igényel a hatóságok részéről. Az esetet nyugtalanítónak tartják a magyarlakta városban.

A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. Az etnikai incidensektől terhes Vajdaságban az eset mindenképpen nyugtalanságot keltett, nemcsak a csaknem színmagyar Magyarkanizsán. Miért tart magánál egy civil fegyvert? - teszik fel a kérdést. S miért hozza magával, ha egy békés magyar településre látogat? Vagy azért?

A szerbekkel mindig készségesen együttműködő Körmöci Károly, magyarkanizsai polgármester az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy az eset inkább megdöbbenést váltott ki, mint nyugtalanságot. A helyi lakosok ugyanis jól ismerték az áldozatot: kötekedő természetű volt, állítólag kidobóemberként dolgozott, és állítólag a mostani bűnesetet is ő idézte elő.

A polgármester úgy tudja, hogy záráskor a csapos kérte a vendégeket, fejezzék be a mulatozást, két szerb férfi pedig azt mondta - Körmöczy (helyesen: Körmöci, de az MTI ezt nem tudja) szerint nem kötekedő szándékkal -, hogy megisszák sörüket, és azonnal távoznak. Erre a magyar férfi - példáját mutatva annak, hogy "ezt nem ilyen finoman kell csinálni" -, nekirontott a két szerb italozónak, állítólag meg is ütötte őket, majd kidobta az utcára. Egyikük kisvártatva fegyverével tért vissza, és lelőtte a magyar férfit.
"Magyarkanizsán ismerték az áldozatot, ugyanakkor senki sem dönthet más élete fölött. A gyilkosság elítélendő, bárkiről is legyen szó" - szögezte le Körmöczy (helyesen: Körmöci), rámutatva arra, hogy Magyarkanizsára és környékére nem jellemzők az ilyen leszámolások és bűntények. Balla Lajos korábbi magyarkanizsai polgármester szerint túlzás azt állítani, hogy a bűntény felborzolta a kedélyeket a városban, legfeljebb megrökönyödést váltott ki. Szerinte kocsmai bűntényről van szó. A jelenlegi és a volt polgármester is azt mondta a távirati irodának, hogy nem etnikai alapú bűnesetről van szó. Mindketten óva intettek attól, hogy bárki is nemzeti ellentéteket keressen az ügy mögött, és politikai tőkét kovácsoljon belőle.
A jólértesültek azt nem tették hozzá, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában, mikor a rendőrség még nem adott részletes tájékoztatást a sajtónak, honnan szerezték információikat.

Kuruc.hu kommentár: Szinte biztosak vagyunk benne, hogy a szerb rezsim és magyar kiszolgálói majd részegségre, hasonlóra hivatkoznak és olcsón megússza a bűnöző. Fordított esetben talán kijárási tilalom lépne életbe. Miközben a temerini magyar verekedők (az egyetlen eset 300-al szemben, amikor magyarok vertek szerbet) jogerősen is háborús bűnösökével azonos ítéletnek nézhetnek elébe, és addig is félig agyonverik őket a börtönben. És egyiküket meg is vakítják a XXI. század elején!
Ahogy tegnap előre jeleztük: a gyávaságáról már a horgosi mészárlás után tanúbizonyságot tett Körmöci Károly, Kanizsa polgármestere lényegében a szerb gyilkost mentegeti, s ezt rögvest világgá kürtöli az MTI. A világon egyedülálló mentalitás üzenet a szerbeknek: lehet tovább verni, ölni a magyart. Az MTI tudósítója fél napos késéssel dolgozta fel az ügyet, ő, aki még Körmöci nevét sem tudja helyesen leírni, azonnal albán "szélsőségesekről" fantáziál tudósítói munka helyett, ha Koszovóban bántalom ér szerbeket* (Nem emlékszünk, hogy az MTI szélsőséges szerbekről beszélt volna a több száz magyarverés kapcsán). Most viszont siettek leszögezni, nincs etnikai indíték és a népek nincsenek felháborodva! Mintha egy szerbnek joga volna felfegyverezve magyarok közé menni!

Kérdéseink:

1. Azt mondják ezek az alakok, hogy nem borzolta fel a kedélyeket, hanem "csak" megrökönyödtek a népek a gyilokon. Mindenki? Vagy netán van olyan is, aki mégis vette a bátorságot, hogy felháborodjon?
2. Honnan tudják, hogy nincs etnikai indíték, ügyészség, rendőrség lezárta az ügyet?
3. Kit érdekel, hogy az áldozat milyen természetű volt, ha egyszer meghalt? Mentséget keresünk? Miért nem inkább arról beszélünk, hogy a szerb milyen természetű, hiszen ő lőtt, nem a magyar, ő a gyilkos nem a magyar... és ki fia-borja volt? Miért nem hallhatjuk az MTI-s droidtól, hogy róla mit mesélnek?
4. Mi az, hogy óva intenek bármiféle politikai tőke kovácsolásától? Ők mi a fészkes fenét csinálnak éppen? Ők milyen tőkét kovácsolnak a hárítással, a tagadással? És főleg: kinek az érdekében?
5. Nem keresünk nemzeti ellentéteket... a nemzeti ellentét ott van, ahol a "kötekedő" magyart lelövi a "békés" szerb...

Az MTI tudósítójának és Körmöcinek távoznia kell.