player one Creative Commons License 2005.10.05 0 0 1256

Kezdő megjegyzésed bennem is felmerült. És ez némiképp off-topic is. 

 

Kérdés, hogy mi lesz a magyarral, ha lelép? Lesz-e ugyanolyan fajzat, mint akiket a Csurka bácsiék lekozmopolitáznak? Megjegyzem Leslie L. Tomcat ezzel kapcsolatban jól nyomja: ha valakinek nincs háttere, nincs jelleme sem. Amolyan "Matulás geci".

 

Félreértések elkerülése végett: VIP lista van Szentendre zónájában is, ezt egy SZDSZ-es mondta nekem, autópálya viszont nincs. Ha bazi autóval vagy, elengednek, ha kis fossal, akkor rádlépnek. De ezen nem kellene csodálkozni, ha ismerjük a képletet: a magyar ötszáz éven át a magáét lopta vissza, vagy abból gazdálkodott, amit a másik elől elevett, esetleg a fenti getráktól letagadott. Így aztán nem csoda, hogy a szomszéd tehenének megdöglését kívánta. Így aztán jobbik többség sincs, csak egyfajta társadalmi környezet. A szabolcsi minimálbért nyolc óráért talán a fenti getrák találták ki? Minden munkaadó elnyomó lenne? Dehogy: ez az értékszemléletünk. Ezek vagyunk mi, énekeld meg Geszti, Magyarország, te szemforgató ... (viva la Tyereskova, this time)

 

Ha belegondolsz, egy Hummer sem megy túl gyorsan, mégis pillanatok alatt tud még durvább balesetet csinálni, mint az a sunyi Tobin.

 

Észre kellene venni, hogy nem egyedül vagyunk. Mindenkinek. Ez az a hely, itt és most, ami nem a szolidaritást, egyenlőséget, teret sugallja. Miért van az, hogy Chilében, ha mész az utcán, a hatalmas, hullámzó tömegben egyáltalán nem löknek föl, mint féltöltésnél a Nyugatinál? Miért?

 

Ezt mi csináljuk. Magyarok. Mindenki. Nem küldjük el Recskre a korrupt nyavalyásokat a parlamentből, mi választjuk őket, mentelmi jogra, VIP listára. Nem mondjuk meg a képviselőinknek, hogy idefigyelj, ha nem képviselsz minket, megfingatunk, kerül amibe kerül, egy román késsel egy ötszázasért, mert tudjuk, másból sem értesz, mint a valagad karcolásából.