Regős Judit Creative Commons License 2005.10.13 0 0 702
Kedves Sony!


Igazából most csupa olyan jutott eszembe, hogy mit ne csinálj. Pl. szörnyűlködve láttam valahol, hogy a Fognyűvő Manó történetével próbáltak rá venni egy 3 év alatti gyerkőcöt a fogmosásra. Aminek az lett a következménye, hogy a gyerek napokig nem mert enni, mert attól félt, hogy akkor jön a Fognyűvő Manó. Ugyanis ilyen korban a gyerekek még mágikusan gondolkoznak, ezért mindent amit mondunk nekik, szó szerint vesznek. Ezért nem szerencsés semmiféle riogatás, vagy fenyegetés.
Lehet, hogy már az is elég, ha kicsit lazábbra veszed a dolgot és megpróbálod újra játékosan felfogni a fogmosást. Nem tudom, próbálkoztatok már esetleg az elekrtomos fogkefével. Nagyon sok féle cuki figurás fogkefét lehet kapni, és lehet, hogy attól megjön a kedve. Vagy, próbáltad már, hogy ő mossa meg neked a fogadat, és cserébe TE megmosod az övét?
A lényeg, hogy ne érezze a tehert, hogy ez egy kötelező dolog. Tudom, hogy nem szeretnéd, hogy elromoljanak a fogai és ezért nagyon is nem mindegy, hogy mennyire mos alaposan fogat, de, ha jelenleg most úgysem engedi, hogy TE most neki, akkor talán célszerűbb egy kis időre ráhagyni a dolgot. A lényeg az, hogy sokat öblögessen, akár minden étkezés után. A kis tejfogak, még nem olyan méllyen barázdáltak, mint a felnőtt fogak, ezért az öblögetéésel is sok bent maradt táplálék eltávolítható.
De a legfontosabb, hogy ne aggód túl a dolgot!
üdv: Judit
Előzmény: Sony (701)