Shell2
2005.10.18
|
|
0 0
10
|
Habcsók
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) verj laza habot, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytasd a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. (Annyira kell sűrűnek lennie, hogy jól lehessen formázni.) Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan vajazz ki, hints meg liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal adagold ki a habot. Végül helyezd előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe, s ott kb. fél óra alatt süsd/szikkaszd keményre a habcsókokat. (A "Borzas Katának" nevezett variánsban a habverés végén durvára vágott dióbelet is kevernek a masszához. Ugyanígy elkészíthető mandula-, vagy mogyoróvagdalékkal is.)
4 tojásfehérje30 dkg porcukor vajliszt(20 dkg
Ezt találtam!
Üdv. |
Előzmény: zsu-bby (9)
|
|