tade2 Creative Commons License 2005.10.22 0 0 711
Sziasztok!

Uj vagyok a hozzaszolok között, bar mar regota olvasom a kerdeseket, valaszokat. Judit es a tobbiek velemenye sokat segitenek nekem is.

A lanyom 3 es fel eves, nemreg vettunk neki magyar nepmesek dvd-t. (Egyebkent nem nagyon tevezunk, ezt azert vettuk, mert nekem jo emlekeim vannak rola, szerettem a meseket, meseloket, meg a focimzenejet is:).)
Amikor azonban elkezdtuk nezni, nagyon ledöbbentem. Mi a velemenyetek pl. a Harom ksimalac c. meserol (ahol a kanasz a lanynak nem penzert adja a malacokat). Uebben a meseben van pl., hogy a kisfiu hazudik a szuleinek, uezen a dvd-n allatok kinzasa, stb. (en sarkitva irom le). Persze mindig a jo elnyeri jutalmat, de nem biztos, hogy egyenes uton, a szava megtartasaval. Hany eves kortol lehet ezt mutatni egy kisgyereknek? Ilyen tartalommal jok a magyar nepmesek a kicsiknek? Lehet, h. a 3,5 év még kicsi, de mikortol erti, hogy ezek nem konkretan igy vannak. Egyaltalan, kell-e magyarazni a meseket? Most visszatertunk a kippkopp es tipptopp mesekre, meg a Moha es Parfrany-ra, Mazsola es Tadera, persze konyvben, (nagyon-nagyon szereti hallgatni azt is, ha mi meselunk neki).
A velemenyeteket nagyon koszonom.

Udv,
Tade

PS. En a jatekok kölcsönadasat gyakorolom a lanyommal, pl. kolcsonkerem a jatekat, es par perc mulva visszaadom, kihangsulyozva, hogy amit kolcsonad, azt visszakapja. Neki is kölcsönadom a dolgaimat, aztan visszakerem, es nagyon megdicserem. Ha vendegek jonnek, elmagyarazom neki, h. amikor mi vagyunk ott, o is jatszhat az ottani gyerekek jatekaival, de nem hozhatja haza, es az o jatekat sem viszi magaval az, aki nalunk jatzsik vele. Nalunk ez mukodik.