Thomaster Creative Commons License 2005.10.25 0 0 245

"Róla vannak képeid?"

...amikor megjelent a hozzászólás, már sejtettem is hogy félreérthető... szóval a "lentebb látható" előző kutty a 235-ös hozzászólásban látható, a 241-242-ben az újonc képei vannak.

 

Tudtommal a bordói dogok 9-10 évig élnek, de ez a 7 éves kori rákbetegség úgy látszik, elég gyakori... amíg kerestük az újoncot, három tenyésztőnél hallottunk 7 évesen rákban kimúlt ősökröl. Úgyhogy ez a kutya ha felnő, elkezdi szedni a Culevitet. Az elődjén már nem tudott segíteni... amikor a nyakán levő duzzadt nyirokmirigyről kiderült hogy daganat, az már egy nagyon sokadik áttét volt.

 

Újoncka (Blot névre "hallgat") szépen szokja az új helyét, ma két hete hogy elhoztuk (és pont ma 4 hónapos). Addig kennelben lakott, házat belülről nem is látott, emberrel se volt szoros kapcsolata. A tenyésztőnél úgy volt, hogy egy vevő elviszi 8 hetesen az egész almot, ezért nem is hirdették sehol a kölyköket. Aztán anyagi problémák adódtak és a nyakukon maradtak a kölykök. Valószínűleg nem foglalkoztak neveléssel meg ilyesmi, úgyhogy a kölykök eléggé visszahúzódóak lettek, főleg ez a kis szuka. De barátnőmnek szuka kellett és ő volt az egyetlen, meg külsőre nagyon szép, hát elhoztuk. Első nap még ahova letettük, ott lefeküdt, szószerint ölben kellett levinni "sétálni", ott is csak feküdt, aztán felhoztuk. Másnap a lakást derítette fel, harmadnap már ha húztuk akkor jött sétálni, de morgott az idegen kutyákra, negyednap már összeszokott egy kis vizslával és sétáltak együtt... azóta is napról napra nyitottabb. Barátnőm meg tanítgatja mindenre.

Előzmény: inglisvumenke (244)