Korovioff Creative Commons License 2005.10.27 0 0 34

       Lehet, hogy ezek a temak mar inkabb a Tortenelem es politika topikba kellene, hogy atvezessenek bennunket.

       Kicsit maskepp latom az amerikaiak szerepet az europai hadszinteren. A japanoket is, mert ok ugyan Europaban tenyleg nem jatszottak, a szovjeteket viszont siman hatba tamadhattak volna a Tavol-Keleten - es korabbi tapasztalatok szerint az a hadszinter meg "fekszik" is nekik - ha az amerikaiak nem kotik le oket.  

 

       A tanktemat egeszen maskeppen ismerem. A Nagy Haboru vege fele tenyleg emelkedo szamban alkalmaztak oket, es kezdetben a britek sokat is vartak toluk, azonban akkor meg semmilyen atuto sikert nem tudtak elerni a kezdetleges tankjaikkal, es tobbek kozt ezert is volt, hogy a fegyvernem fejleszteset a haboru utan gyakorlatilag teljesen lesoportek az asztalrol. Nem ugy a nemetek.

 

      Az onrendelkezes wilsoni elve eleve gazos volt, nem veletlen hogy sokan mar akkor agaltak ellene. Maganak az elvnek a megszuletese, a babak szemelye, eleve kudarcra itelte az elvet. Ugy csaptak bele a konderba, hogy gozuk se volt, mi van benne, ecceruen csak elhittek Masaryk meg a mogotte allo nagytokes csoport celzatos hazugsagait.

Előzmény: sierra (33)