Regős Judit Creative Commons License 2005.11.04 0 0 718
Sok szeretettel várunk mindenkit, holnap 10 órakkor a Millenáris Parkban VARÁZSERDŐ
című, Komolyzenei foglalkozásunkra.

A foglalkozás zenei inspirációkon alapszik. A komolyzenei darabokat a kisgyermekek számára legharmonikusabb hangzást biztosító fuvola-hárfa kettőse szólaltatja meg. A zenei benyomások feldolgozása drámapedagógiai módszerekkel történik,a játékmester (drámapedagógus) segítségével.

A foglalkozás egy történetre épül, melynek váza egy képzeletbeli utazás, amelyben a mese világából a gyermekek saját világukig jutnak el. Az utazás minden állomáshoz játékok és dallamok tartoznak, a játékok összhangban vannak a zeneművekkel.

A játékokat a szülők is játszhatják gyermekeikkel együtt. Az önálló részvétel a gyermekek életkorától függ. Egészen kis gyermekek (csecsemők) is részt vehetnek a foglalkozáson.
A foglalkozásokat egy három-fős társulat tartja: Takáts Rita drámapedagógus, Pálhegyi Máté fuvola- és Pintér Ágnes hárfaművész.

A program lehetővé teszi, hogy a komolyzene a játékon keresztül, észrevétlenül kerüljön be a kisgyermekes családok életébe, ezáltal keltve fel az érdeklődést az igényes zenehallgatásra, és a Zene nyelvének megértésére.

Gyertek el!