bright side of life Creative Commons License 2005.11.15 0 0 730

Sziasztok,

végigolvastam ezt a fórumot, és nagyon sok hasznosat tanultam, köszönöm! Lenne néhány kérdésem Judithoz, illetve hozzátok.

 

Az első elég gyakorlati, hallottam, most szombaton lesz a Sportcsarnokban babacucc börze. Voltatok már ezen, megéri elmenni? Most várunk kisbabát, még nem vettünk semmit, csak 10 hetes. Valami listát is kéne rögtönözni, láttam a neten párat.

 

Más téma. Judit, mit tudnál elmondani az apák szerepéről a szüléskor? Azért kérdezem, mert a férjem ódzkodik, hogy ott legyen, hogy lásson szenvedni és semmit sem tehet, stb., de azt mondja, ha szeretném, azért bejön. Azért jobb lenne, ha meggyőződéssel tenné. Azt hiszen, a dolognak csak egyik része a fájdalom.

Pont holnap lenne erről egy előadás, de nem túl lelkes, talán nem érti, mit kell ezt a témát ragozni, néha már mondta, hogy nem túl jó, hogy csak ez a témám mostanában. Nagyon szerette volna a gyereket, nem is egy érzéketlen bunkó, de azért nem is lehet vele órákig csajszis témákról beszéni, valahogy egy csomó mindent egyszerűbben intéz el. Pl. az egyik haverja is gyereket vár (a felesége), és amikor telefonáltak, tök más volt a téma, alig beszéltek erről. Én anyukámmal csak erről beszélek. Valószínűleg én is jobban megérthetném őt, nem kéne mindját magamban jól megsértődni. Ha legyőzöm a rossz érzést, megpróbálom emberi hangot megütve elmondani neki, hogy nekem ezek a dolgok fontosak.