zorki Creative Commons License 2005.11.23 0 0 4

sierra

Elég pontos képem van arról -az ország tán legszegényebb megyéjében- hogy milyen szegénység létetezik ma Magyarországon.

De ezt a szegénységet általánosítani, és kivetítteni az egész országra az bizony baj.

 

A Magyarországon ma meglévő -és sajnos a kelleténél is sokkal inkább meglévő- nyomor mellett, azért vannak akik boldogulnak. Most nem a gazdagokra gondolok.

Azokra gondolok akik új házba, lakásba tudtak költözni vagy éppen új autót tudtak venni, vagy más javakkal gyarapodtak. Akik ezt megtehettékk, -hogy gyarapodnak- azért kicsivel tán többen vannak azoknál, akik a gazdagok.

(talán harmadolást elfogadhatjuk, egyharmad láthatóan éerzhetően gyarapodott, egyharmad nem érzi gyarapodását és egyharmad szegényedik)

Ez gazdasági, megélhetési értelemben nem olyan helyzet, amikor az emberek az utcára szaladnak, hogy nekik már teljesen mindegy.

(Ami nem zárja ki, hogy a poltika miatt ne lehetne tele a hócipőnk az egésszel vagy éppen a poltikusokkal.)

 

Még annyit, míg bárki félreértelmezné a beírásomat, nem állítottam, hogy a dolgok nem mehettek volna akár jobban is az elmúlt tizenöt évben, hogy nem vezethették volna okosabban az országot.

De azért, mert ma végletekig felfokozott politikai küzdelem alakult ki, nagy kár lenne a harmadik köztársaságot kidobni.

Fürdővízzel a gyermeket akarod kiönteni?

Előzmény: sierra (2)