Zitka Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2513

A mézről meg azt olvastam, hogy túl erős melegítéstől vmi egészségre káros anyagok keletkeznek benne

 

Szerintem ez is UL. Ezzel az erővel az összes mézessüti mérgező lenne... Te is olvasgattad a méz fórumot egy időben, idézném onnan a szakértő válaszát:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9120265&la=47754764
vismaior                   2005.03.01 22:26:37 (22

 

A Nők Lapjában én is olvastam a cikket, miszerint a forró teában méreganyagok, toxinok szabadulnak fel a mézből. Ez egyszerűen badarság. A hő hatására a mézben található szénhidrátok (cukrok) bomlanak le úgynevezett "hidroxi-metil furfurol"-lá, ami egy bomlástermék, de nem mérgező. Ezen kívül az aktív enzimek inaktiválódnak, ezért a méz veszít "jótékony hatásaiból". Ettől azonban még mindíg értékesebb, mint ha kristálycukorral ízesíted a teádat, az ízről nem is beszélve.

Előzmény: H_G (2512)