Spiki1971 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 36
Szervusz FD!

Most nem emeltem ki a neved. Csak azért írtam úgy, mert megszólítottalak. Semmiféle kiabálás, kioktatás nem volt benne. Én így szoktam írni például a levelekben.
Az OwnZone a Polar cég szabadalmaztatott eljárása. Röviden arról van szó, hogy a napi állapotodnak megfelelő célpulzus tartományt határozza meg az óra (természetesen, amelyik tudja), ami alapján hatékonyan tudsz edzeni.
Ezt a tartományt nagyon sok tényező (például mennyit aludtál, pihentél, mit ettél, milyen egészségi állapotban vagy, lappang-e benned valami, stb.) befolyásolja.
A megfelelő órával ezt az edzés első 5 percében meg tudod határozni a következők alapján (például egy Polar M61 esetén):
- amikor 90 és 100 (ütés/perc) között van a pulzusod, akkor indítod a mérést,
- ekkor megjelenik nyíl (ez az első percet jelenti) és 4 vonal,
- az első percben itt (90 és 100 között) kell tartanod a pulzusodat,
- minden egyes újabb nyíl megjelenésekor 10 ütéssel emelni kell a pulzusodat (100-110, 110-120, 120-130, 130-140),
- ha mindent jól csináltál (nem történtek iszonyú nagy pulzusingadozások az egyes percek során), akkor megkapod a napi állapotodnak megfelelő célpulzustartományt, amivel célszerű edzened (az eredmény kiírása során az OZV feliratot kell látnod),
- ha valami miatt nem sikerült bemérni a tartományt, akkor az OZA felirat jelenik meg, ami az életkor alapján kiszámolt tartományt adja,
- ha volt már korábban érvényes OZV mérésed, akkor OZL (OwnZone Last) feliratot kapod.

Célszerű OwnZone-t is tudó pulzusmérő órát használni, hogy céljaidat minél hamarabb és ésszerű módon érd el.

Üdv,

Spiki
Előzmény: Frank Drummer (33)