mirjam07
2006.01.04
|
|
0 0
2571
|
Úgy emlékszem, ez nem volt még...
NARANCSMÁZAS KACSAMELL
Hozzávalók:
2 db fél kacsamell só 2 gerezd fokhagyma 1 db 10 cm-es friss gyömbér 15 dkg narancslekvár 2 evőkanál brandy 1 evőkanál szójaszósz ¼ teáskanál cayenne bors 2 evőkanál olaj 2,5 dl narancslé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Sózzuk és borsozzuk be a kacsamell-darabokat, majd vagdossuk be a bőrös oldalukat. Készítsük el a pácot. Ehhez először reszeljük meg a fokhagymát és a gyömbért, majd a botmixer segítségével keverjük pépesre a reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért, narancslekvárt, brandyt, szójaszószt. Fűszerezzük cayanne borssal a pácot. Kenjük meg a páccal a kacsamell-darabokat és a maradék pácot tegyük félre. Egy serpenyőben forrósítsunk meg 1 evőkanál olajat és süssük elő benne a húsokat, oldalanként 2-3 perc alatt. (Kezdjük az elősütést a kacsamellek bőrös oldalán!) Tegyük be az elősütött, mázas kacsamelleket a sütőbe. Ehhez nyugodtan használjuk a fémből készült serpenyőt, nem kell áttenni tepsibe a kacsamelleket. Süssük 15 perc alatt rózsaszínűre. Óvatosan vegyük ki a tűzforró serpenyőt a sütőből és szedjük ki szűrőlapáttal belőle a kacsamelleket, majd tegyük félre a húsdarabokat. Kanalazzuk le a kisült léből a zsíros részt, de vigyázzunk, hogy a megsült, apró máz- és húsdarabkák viszont maradjanak benne a serpenyőben. Öntsük a narancslevet a serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék pácot és közepesen erős lángon, fakanállal kevergetve főzzük össze a narancsos mártást. Vágjuk fel vékonyan a kacsamelleket – maximum 1 centi vastagok legyenek a szeletek – úgy, hogy a kés éle 45 fokot zárjon be a hússal. Tegyük egy nagy tálra a kacsamell-szeleteket és öntözzük meg a narancsos mártással.
4 adag lesz belőle.
|
|