Átgondoltan Creative Commons License 2006.01.05 0 0 94

Tiszetelt ExxonValdez !

Köszönöm a válaszodat, így kellene minden oldalnak kinéznie(érvek-ellenérvek). A csillanásaid azért még tompák egy kicsit számomra de köszönöm hogy vetted a fáradságot, (és tényleg komolyan gondolom) és kifejtetted álláspontodat.

Azt hogy egy cég mennyit termel, persze a valóságban mi a limit hogy holnap találkozhassál a kapuval és a csarnokkal amit ma otthagytál (és ne a vasgerendákat rögzítő csavarhelyekkel), az orrodra kötik de hogy az itt megtermelt extraprofitot valójában hova fektetik be, arról ne is álmodjál tudni. Természetesen az itthoni “kis”(mert ugye már Fehérvár cégek sem az emelkedő kategóriába tartoznak hanem a sülyedő 0-ba, beruházások terén) beruházásokról tudhatsz. És ha jól körülnézek kezd mindenhol gyászos lenni helyzet (a kinai piac rengeteg beszállítónak megkeseríti az életét). Talán egy olyan kis és középvállalkozói réteget kéne idecsábítani akik a nagy cégeknek beszállítójává tudnak válni, de bizton lehet rájuk számítani mert a “túlélés” létkérdésük, nem 5-10 éves ciklusban gondolkodnak.

 

“német cégnél dolgoztam,rövidebb munkanélküliség után mentem oda.szóltam a főnökömnek az igazgatónak,hogy ki kéne jelentkeznem a munkaügyi hivatalból.az volt a válasz,hogy " mi termeljük a GDP-t az ő fizujukat,majd ha akar valamit akkor idejön a hivatalnok,van kocsijuk,amit a mi adónkból vettek,te nem mész sehova,neked itt van dolgod"a végén levelezés utján oldottam meg a kijelentkezést mert nem engedett el a hivatalba. “

 

Remek legközelebb az adót sem fizetik be mondván hogy “zabálni már kaptatok”(ez csak túlzás volt) és te ezt remek példának tartod, sajnálhatod.

 

“elvégre 15éves uralmat kell eltakaritani hogy fejlődjön a város. egy haverom tudod mit mondott amikor 5milliárd volt a lottónyeremény? ha megnyerné bemenne a Pogármesteri Hivatalba és közölné hogy 3perce van mindenkinek hogy elhagyja a várost,mert innentől magánterület! döntsd el,hogy a rezsim oldalán állsz vagy követed a Zichyek és Sztáray nyomdokait és lomtalanitod a várost a hulladéktól.... a visszaszámlálás megindult”

 

 

Szerintem IMMÁRON 15 éve visszaszámlálsz. Esetleg valamit át kéne gondolnod. Szédületes tempó, cél a mínusz végtelen???? Esetleg a te fejecskédbe kéne takarítani, mert vannak ott nagyon jó gondolatok is és ha ezt a szélsőséges hangnemet kiiktatnád tényleg vihetnéd valamire. Egyébként mit Kövér papa nyomdokaiba lépve ismét zuhantok egyet, aztán basz….juk és nem lesz egy olyan ember aki idehozza a cégeket(ezt most komolyan mondtam) Légy már Úriember ezt valahogy nem oktatják a szuper logisztikai suliban csak a takarítsunk el mindenkit (igen az üzletben ez a szabály) de a jó “politikus” viselkedik. És némiképp ha jól látom ez egy politikai topic

Az eltörölni, eltakaritani sehol sem kifizetődő………

 

“15évig nem jöttek rá,akkor most már ne is jöjjenek rá.sorry,adtunk rá elég időt. "

 

És kérlek ezt a 15-évet nem Te adtad neki fogd már fel tehát el sem veheted, és ne sértsd azt a másik 6-ot hogy lehet hogy szar játékot választottak (emlékszel óvoda)!! Szedjétek össze magatokat és mutassátok meg, nagyon nagy kíváncsisággal , és hidd el örömmel fogja konstatálni mindkét oldal a sikereiteket, hiszen közös a cél.

 

Japán hitel emlegetéséről meg csak annyit, hogy szívesen kiszedném a csatornát alólad + (közművek) befizetném a rád eső hiteltörlesztést, és nyugodttan folyjék tovább a szar a házad alá. Tudom fantasztikus megváltó ötletekkel rendelkeztél már annak idején is. Mindenki csak szidni tudja, ismét várom a csillogást.

 

Mór: Jó példa, csak emberek megint kifelejtettük az egyenletből hogy az észak déli összekötő mentén fekszik az északi autópálya mely nyugati összekötetést biztosítja az út eleje és “Fehérvár a vége”(Talán a legkiemeltebb kamion útvonal, “10”x nagyobb áruforgalmat forgalmat bonyolít mint a 8-as). Ismétlem nagyon fontos a megközelíthetőség. Sajana egyébb iránt sok szempontból szebb lány Mór. De azt hiszem az igazsághoz hozzátartozik számomra is meghökkentő ennek a városnak a fejlődése, és nem mellesleg, tényleg valamit jól csináltak nagyon jól. J

 

És emberek legyen már valaki annyira tökös hogy elballag és megkérdez néhány cégtulajdonost vaj miért ennyire csúnya mi “lányunk”. Szeretettel várom a merész vállalkozók jelentkezését.

Ezzel végre pontot lehetne tenni, vaj a vezetésünk állt vasvillával a határban és üldözte el a cégeket vagy tényleg csúnya a leányzó fekvése.

 

“18-49éves célcsoport “

 

halló én nem tecsós-s vásárló vagyok hanem választó polgár. Ismételten rossz a megközelítés. De ha úgy nézzük a kedvedért erre a politikára, ezzel, főképp ezzel a stílussal nem vagyok vevőd! A gondolataidra már annál jobban, ismétlem lehet belőlük csemegézni . J

 

“van kb 4-5000 képzett gyakorlott mechatronikai műszerészünk”

 

Böfff, böfff megettem de valamiért visszajött. Áááá megvan

Javítsanak ki de a fent nevezett szakma középszintű tanulmányokhoz kötött. 4-5000 ????????????

Betanított munkás, nem így hívják, aki látott beültető gépet. Eszetlen jó a marketinged csak keresd meg hozzá a célcsoportodat. J Eszem megáll mondaná Ford Ferling

Ugye nem ez volt brillírozásod fő aduja. El ne meséld egy cégvezetőnek sem akit ide akarsz hozni, mert sarkon fordulnak, és aki az előszobában várakozott még az is elszalad.( na jó ez sem én vagyok ) de egye fene jól esett.

Komolyan nagyon sok ember dolgozott városunkból ilyen cégnél, így hát valóban esélyt lehet latolgatni, de ez nagyon nagyon kevés…

 

“mivel az ipari park a Tesco betelepülésével szerintem kb 30%-ban betelt,a maradék placcra meg 2-3 500fős cég férne el,(a munkanélküliséget 5-10db 500fős cég oldaná meg)parkolókkal,csarnokkal egyben,ezért már most gondolkodni kell,hogy a leendő Déli-elkerülőút mentén,Beszálló-Ősi felé levő kihasználatlan szántóföldet ipari beruházások betelepitésére kell hasznositani. a vasút és a jelenlegi Csákányhid-Vasútiátjáró közti elkerülőút közti sávba a hely keskeny volta miatt meg 8-10-12db szélerőmű javallott.ugyanezt képzelem el a szeméttelep mellé is.”

 

Persze a palotai parkban már max zsibvásárt tudsz rendezni a Tecsó parkolójában. 30%??. Nézz utána.

Déli elkerülő mentén ipari park jó ötlet. Kérdezzük meg a költségvetést, uniós pályázatok stb.

A szélerőmű nagyon jó csak a város északi oldalán és oda is vagy 50. Áramlástanilag sajna a város nem jó “előkeret” északi szél a meghatározó.

Lesznek itt okos gondolatok hajrá.

Üdv:

Előzmény: Törölt nick (86)