Mrs Tremond Creative Commons License 2006.01.12 0 0 584

Eltem/dolgoztam/dolgozom annyit angolul beszelo kornyezetben, hogy erre azt merjem mondani, hogy nincs igazad. De most itt az irodamban velem szemben ulo ausztral csajtol is megkerdeztem, a problemat minden szempontbol megvilagitva es kifejtve, szoval megkerdeztem tole, hogy akarmilyen cool akar lenni valaki, mondhatja-e azt, hogy "a stuff", es azt mondta, hogy semmikeppen se.

 

Egyaltalan nem az oxfordi angolt varom el egy popdalszovegen, amint ez mar korabbi hozzaszolasaimbol is kiderult. Igen, vannak olyan "hibak", amiket popdalszovegekben el szoktak kovetni, de en spec. pont ezeket/ilyen tipusuakat, mint amik a WYTOM-ben vannak, meg nem hallottam egyben sem, es elo embertol sem.

 

Magyarul is vannak kulonbozo sulyu kvazi-hibak, pl. "eszek" vagy "csinàlnàk vmit", stb., de azt sose rontanad el, hogy "autòben" vagy "pohàrt".

 

(Mellesleg en egy angolrol nem tudom elkepzelni, hogy barkinek a nyelvhelyesseget kijavitsa, vagy megjegyzi magaban, vagy nem, de szolni tuti nem fog.)

 

Meg egyszer, mivel ugy latom, hogy mindig csak a legutolso hozzaszolasomra reagaltok, a megelozoket figyelmen kivul hagyva: nagyon tetszik a Splendid Isolation, Yonderboi messze a legjobb magyar zenecsinalo szerintem, de kicsit bosszantanak ezek a szepseghibak, amiket egyebkent konnyen kikuszobolhettek volna.

Előzmény: markhollis (582)