player one Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1515

off

 

Rád nem mondtam én semmi rosszat. Van, aki bevállalós, van, aki nem. Nem azt mondtam, hogy nincs helyed a világban. Nem kell Dunának menni!

 

Azt mondtam, hogy nagyon nem értünk egyet. Meg azt is, hogy magam hajlok a véleményem radikális érvényesítésére. Többekkel együtt. Tessék szintén olvasni.

 

on

 

Most is azt gondolom, amit korábban. Az effajta eszközök a mindennapi üzleti életben, nyomásgyakorlásként simán megengedettek. Egész biztos vagyok abban, hogy Tobin is csinált meredek presszionálósdit. Épp nem plakáton, nyilvánosság előtt. Különben corporate szinten nem is lehetne feljebb jutni, a sérthetetlenek közé. Van egy ilyen - és ráadásul nemzetközi - réteg. Szigorúan a fehérgalléros zónában. Akik a bérgyilkosnak úgy adják föl a megrendelést, hogy "kérem a problémát megszüntetni".

 

Ne áltassuk magunkat, és ne sajnálkozzunk ilyesmiken. Tobin sosem fog börtönbe vonulni, vagy ha mégis, külön lakosztálya lesz, talán inassal. A mai magyar valósággal az a probléma, hogy a dolgoknak pont az igazi felelősöknél nincs következményük. Csak a mezei embereknél.

 

Földön fekvőbe rúgás? Ez nevetséges! Mintha a Gazdahírlap lehozná rólam, hogy albániában belehajtottam a kecskék közé, és elcsaptam a pásztorlányt. És akkor mi van? Ki fog erre emlékezni? Kit érdekel?

 

Ami a gyerekeket illeti, senkiből sem lesz gazember magától. A gyerekekhez kellene igazán jogsi, ahogy mondani szokás. Megfigyelésem és meggyőződésem szerint a gyerekek felelősségi (és nem csak ilyen) szempontból, tökéletesen lekövetik a szülői mintákat. (A dolog kitűnő példája a cigánybűnözés, vagy tessék csak elolvasni a novemberi Playboy Eurabia c. cikkét, a nőellenes apartheid apáról fiúra szállásáról.) 

 

Lehet egyet nem érteni, de attól csak nem fogunk egyetérteni. Ha egy érvet szabadna, kérem...

Előzmény: ribizli (1506)