anyabanya Creative Commons License 2006.01.26 0 0 127

S nem gondolod a politika részéröl, hogy pont azért visznek be bizonyos "gondolatokat", hogy bizonyos emberek borzadjanak?  Ez egy nagy játszma és nem több....

Amugy az adóvisszetéritéssel meg mi a baj? Hisz mi valóságban is több adot fizetünk. Azt a jövedelmet, amit megkresünk csak  magunkra szülökre költenénk, akkor valszeg évente egy külföldi ut beleférne, no meg fix-re tudnék havonta félretenni kamatozo akármire...ehelyett jelenleg a fizetésünk 100%-a elfolyik ugy, hogy annak  egy komoly %-a visszacsorog az államkaszába...(én boltban veszem a kaját, a ruhát, sokat költök rezsire, amik közt pl van olyan, aminek most vitték le a 12%-ról 25%-ra felvitt adóját 20%-ra, gyakorlatilag a teljes havi bevételünk legalább 16%-a visszacsurog, s ennek az összegnek a felét megsporolhatnám az államtól ha nem volnának gyerekeim....)

A meddöségi kezelésen résztvevök esetében annyiban más a helyzet, hogy ök ugy szeretnének a gyerekre költeni, de nem lehet...az az most csak igy, de akkor is volna megoldás, ha az állam jobban dotálná ezeket a kezeléseket, hisz népegészségügyi, szociálpolitikai programként is lehetne kezelni ezt a problémát.

Előzmény: OWO (-)