klimakiraly Creative Commons License 2006.02.09 0 0 185
  Szia!


Bocs hogy most írok, de hardver hiba volt. :-)


Igen a klíma az 3,5kW hűtőteljesítményű és kb 1/3-át fogyasztja.

A párátlanításra készült gépek pedig kb 0,9kW hűtőteljesítményűek és szintén 1/3-át fogyasztja.


Azért írtam az ágyúval verébre, mert szerintem a klímád sokat megy feleselgessen.

Értem ez alatt nem tud annyi párát kiszedni 50%-nál mint amennyi áramot fogyaszt.

Ergo energia pazarlás...

Van olyan gép ami tud úgy üzemelni hogy 2 órát megy aztán kikapcsol, hogy legyen ideje a párának felszaporodni. Újabb 2 óra múlva bekapcsol aztán ki. És ugyan ezt lehet 4 órával is.


Szóval minél lejjebb mész a páratartalommal annál rosszabb a hatásfok. De ha a géped automatán kikapcsol a beállított értéken, és vissza ha 1 - 2 %-al ha túllépi a beállítottat akkor takarékos.


Szabályzás, igen ez probléma. Manapság egyre több gépen csak az van a beállító tárcsán. Hogy 1 – 2 – 3 – 4 -5 nem az hogy 60% - 70% - 80%. És miért?

Mert olcsóbb, ha pontos értéket írnak rá akkor azt tartani is kell, és az csak tökéletesebb és drágább géppel lehet.


Ár. Az hogy valaki ingyen dolgozik, foglalkozik az ügyféllel garanciával alkatrésszel. Hát tegye, ha abból is megtud élni!

Vagy a nagyker néz minket … de azt mondja egyenlőek vagyunk.


A kölcsön kapott gépről nem tudok mit mondani annál olcsóbbat nem tudok. :-)


Még nem tudom hol terjed a hír hogy a mobil klímák is jók erre a célra. De egyet tudni kell, ezek a gépek 0 - +5 C fok körül hűtik a hőcserélőjüket. Ha hideg pincében használod akkor 0 fok alá meg ez az érték, ilyenkor a gép lamellái lefagynak a levegő áramlás megszűnik a párátlanítás megszűnik, csak az áram fogy. Na de a párátlanítók azok automata leolvasztásuak, velük nem fordul ilyen elő.

A te klímád az -7 C foknál áll le de akkor 7 percre, tehát csak meleg szobában tudod használni. Igaz ott nagy teljesítménnyel, ha olyan mennyiségben van párád.


Mi ügyfeleink általában nem érnek rá klímát KI/BE kapcsolni meg állványostól cipelni.

Ők reggel mikor elmennek dolgozni bekapcsolják, mire haza érnek kiszárad a lakás megfelelő mértékben automatikusan. Kiöntik a kis 4 literes tartályt, és másnap meg ismétlik.


Kényelmesek. :-)

 

K.K.

 

ps: Távolság - Futár szolgálat

ps2: Kicsi hosszú lett, de aki ír az energiás topicba is az ne pazaroljon. Ha a pillanatnyi anyagi haszon azt is sugalja. Tudom a pénz nagy úr. :-) :-) :-)

Előzmény: Axióma (184)