Jamie25 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 194
ZsoltA206: szvsz nem normális jelenség ez minden új háznál. Ha a szellőztetés megoldott és nem magas a páratartalom a házban, akkor inkább technológiai gond lesz, mivel általában azokon a helyeken jön ki ahol a leghőhidasabb a szerkezet. Ha ez így van, akkor mondhat bármit a kivitelező -sajnos ez az általános hozzáállás a részükről, hogy miután eladták a lakást mossák kezekeit és nem akarnak tudni a problémákról:( - minden képpen technológiai hiányosság lesz. Érdemes talán előszőr páramentesítő készülékkel próbálkozni és megnézni hogy mennyi nedvességet gyűjt be a levegőből. Ebből következtetni lehet a levegő páratartalmára és így látod hogy van e szellőztetési probléma. Lehet hogy maga a falszerkezet nincs kiszáradva és ebből jön a pára, ami aztán a leghidegebb részen lecsapódik.
Penészölő mindenképpen kell valami, elég sok típust írtak itt a fórumon már. Ha letörlöd vele, pár héten belül látható hogy újra visszajön e vagy sem. Ha visszajön és a páratartalom normális a helyiségben akkor általában marad a szerkezeti hiba.
Végső megoldásnak ha nem tudsz megegyezni a kivitelezővel - és nem segít sem a páramentesítés, sem a penészölő - akkor hívj igazságügyi szakértőt aki ad szakvéleményt neked, a megyei kamaránál megadják a számát.
Előzmény: ZsoltA206 (193)