hanimun Creative Commons License 2006.02.16 0 0 30

sziasztok

Köszi a vaj készitést de nagyon kevés tejet forralok. Turot sajtott csinálok. Nind a kétfélét. A már leírt turó+tej. Az oltost.: felmelegítem a tejet 32 fokra,kevés lanygyosvízbe keverem az oltot /anivet vagy Mosomagy./ /amikor veszed megmondják az arányt/, fontos még fris tej nem jó, /reggeli + esti+ ismét reggei, hütőbe tárolt legyen/, /vagy a fris tejhez vaj kulturát kell tenni/ belekeverem az oltós vízet, áll 45-60 perci, utána hosszú késsel fel aprozóm, /az alvadék akkor jó ha máj szerüen törik/, minnél apróbra készitem annál keményebb lesz. Ismét melegitem 32 fokra, hagymom leülepedni /15-30perc/ leszüröm, ízesitem, formába teszem, időnkét megforgatom a formában. Forma kisebb, nagyobb, vajasdodozok, forró szöggel alul és az odalán kilukaszgatva. 32 fok feletti melegítéssel keményeb sajt lehet

Előzmény: Törölt nick (28)