nnik Creative Commons License 2006.02.22 0 0 765
Kedves Judit!

A kisfiam áprilisban lesz 2 és fél éves, és azt tervezzük, hogy ősztől oviba megy. Elvileg ugyebár akkor veszik fel, ha már szobatiszta, de nem az. Sőt, ahogy látjuk, inkább elutasítja a bilit, mint érdeklődne iránta. Elbújik, ha kakil, aztán letagadja, ha rákérdezünk, hogy van-e. Nagyon érzékeny a bőre, többször előfordult már amikor hígabb volt a széklete, és többször kakilt egy nap, hogy kicsípte a fenekét (pedig amint észrevesszük a "dolgot", egyből tisztába tesszük), ezért próbáljuk neki magyarázni, hogy szóljon ha van, nem kell bilizni ha nem akar, de legalább ne tagadja le, mert ha sokáig benne ül, akkor megcsípi a popsiját. Na mindegy, nem szól. Néha mondja, hogy bilizni akar, olyankor levetkőztetem, de csak szórakozik vele, az már ünnepnap, ha végre ráül. Tavaly júliusban volt pár nap, amikor használta, de azóta nem. Nem tudom, mi történhetett.
Most áprilisban érkezik a kistesó és valahol azt olvastam, hogy nem célszerű akkor szoktatni, amikor kistestvére születik. De akkor mit csináljak? Nagyon rossz lenne, ha emiatt nem mehetne oviba, mert nagyon szeret gyerekek között lenni.
Van valami tipped, hogy mit tegyek, vagy továbbra is inkább csak ajánlgassam neki a bilit, mint lehetőséget, hátha egyszer bejön neki?
Üdv,
Niki