sierra Creative Commons License 2006.03.04 0 0 2

Egyetértek.

Pedig szerintem ez a félelem a kispártoktól abszolúte indokolatlan. Komolyan vett, hiteles, a problémákkal őszintén szembenéző kiállás, jelen esetben annak a deklarálása, hogy az úgyis elkerülhetetlen hiánylefaragást konkrétan miként valósítanák meg: ez olyan lenne, mint oázis a sivatagban. Az értelmiség zabálná. Még az sem volna baj, hogy valamelyik szeletét a társadalomnak szembeállítaná az adott párttal, mivel rajta csattanna az ostor, mert a hozadékból erre is futná.

Nem kellene egyből csodatevéssel kezdeni, szerintem a realitás szaga átütő sikert hozna, legalábbis ahhoz képest, hogy a cél jelenleg az 5%.

Ilyesminek a megkísérlésébe még belebukni sem szégyen. Nem beszélve arról, mennyivel értelmesebb, mint azzal megpróbálkozni, hogy miként lehetne demagógkodásban felvenni a versenyt a fő bajkeverőkkel.

 

Ehhez képest pl. az MDF "programjának" releváns része abból áll, hogy:

Eurót 2010-ben<!--Eurót 2010-ben-->

Az MDF következetesen kiállt és kiáll a 2010-es bevezetési dátum mellett

Az euró mielőbbi bevezetése elengedhetetlen Magyarország számára. Az EU által előírt kritériumok teljesítése határozott, céltudatos gazdaságpolitikai programmal valósítható meg. A siker a politikai szándékban rejlik.


Az euró bevezetéséhez nem az osztogató politikán keresztül vezet az út

Azok a politikai erők, amelyek a 2010-es dátum tarthatatlanságát sugallják, a rövid távú, önös politikai céljaikat takargatják, és nem az ország jövőjét tartják szem előtt. Felelős politikus tudja, hogy az előirányzott feltételek, az államháztartási hiány csökkentése mindenképpen szükséges lépés hazánk felzárkóztatásához. Költekező politika helyett a gazdaságpolitikának szembe kell néznie azokkal a kihívásokkal, amelyek döntő jelentőségűek Magyarország számára. Az euró bevezetésének elodázásával Magyarország több százmilliárd forinttól esik el.

Lemaradunk, ha késlekedünk

A felkészülés felelős, jól megtervezett intézkedéssorozatot igényel. Felül kell vizsgálni a konvergencia-programot, széleskörű hatástanulmányokat kell készíteni, amelyek kiterjednek az euró bevezetésének várható kísérőjelenségeire, a vállalkozói szférára gyakorolt hatására, a belépéskori árfolyam megállapítására a különböző, előre látható tőkemozgások figyelembe vételével. Ha ezek a lépések nem történnek meg időben és kellő hatékonysággal, az mindannyiunk életére nézvést komoly következményekkel jár.


Az uniós források gyors és hatékony kihasználása

A Magyar Demokrata Fórum azon az állásponton van, hogy a Második Nemzeti Fejlesztési Tervet (NFT2) a reálszféra, a gazdasági érdekképviseletek, illetve a gazdasági kamarák bevonásával kell előkészíteni, kidolgozni és végrehajtani. Szakmai egyeztető fórumok felállítását kezdeményezzük, mely a szükséges intézményi és szakmai hátteret biztosítaná a NFT2 kidolgozásához.
Az Európai Unió tavaly decemberben elfogadta 2007–2013-ra szóló költségvetését, mely a tagállamok, így hazánk életét, a magyar gazdaság fejlődését is közép- és hosszú távon nagymértékben befolyásolja. Nem mindegy, hogy az EU-s pénzek felhasználása milyen módon és mikor történik.

-- Hát ilyet akár én is tudok írni, ez nem program.  Számszerűsíthető konkrétum egy darab se.

Szerintem a pártok szó szerint leszoktak a programírásról.

Előzmény: Törölt nick (1)