Alpári Gnác Creative Commons License 2006.03.06 0 0 6

Nem így van.

 

Egy ilyen vitának több szintje van.

Van, aki esetében csak a benyomások hatnak. Melyikük meggyőzőbb, melyikük hat hitelesebbnek, melyiküktől vennénk használt autót.

És van, aki tartalmilag is értékel, csak ehhez esetleg némi segítségre van szüksége.

 

Csak az a baj, hogy az elemzők sem igen látnak tovább a nyilvánvaló formai elemeken.

Az maga a vicc, ahogy tanult politológusok egymásra licitálva bizonygatják, milyen profi volt Orbán "évértékelője" és egy büdös szót sem szólnak az egész hamisságáról, kimódoltságáról és a döbbenetes mennyiségű hazugságról.

 

Hogy miért van az, hogy csak a két esélyes párt miniszterelnök-jelöltje vitázik, azt nem tudom, gondolom praktikus okai vannak.

Ezzel együtt is igazat adok neked, ez nem demokratikus eljárás.

 

Én a 90-es kampányra emlékszem ebből a szempontból a legjobb szívvel, mert bár rengeteget lehetett röhögni a válogatott idiótákon, mégis, akkor legalább megtudhatta, aki rászánta az időt és végignézte a sok Zárórát, melyik párt mit is akar.

Nyilván lesznek most is többpárti viták is, bár eddig még nyomait sem láttam, dehát van még idő bőven, még egy hónap.

 

Valahogy úgy érzem, hogy a 4 éve permanensen folyó kampány mind a politikusokat, mind a választókat erodálja. Ahhoz képest semmi minőségi különbség nincs a mostani úgynevezett kampányt illetően.

 

Baromira remélem, hogy bárki is nyer, a vesztes lesz olyan szíves és normálisan kezd el viselkedni, mert már rettentően unom, hogy állandóan a nyavalyáikkal traktálnak.

Előzmény: sierra (5)