mokotoy Creative Commons License 2006.03.17 0 0 2801
A mai recept:

SAJTOS CSIRKECSIGÁK
Hozzávalók:

2 zsemle
1 bőrös, csontos csirkemell
1 Mini Karaván tömb
1 pohár joghurt
1 teáskanál mustár
1 citrom
2-3 ág friss kakukkfű
1 csomag salátakeverék
só és frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
Elkészítés:

Első lépésként felszeletelek 2 zsömlét és tepsire téve pár percre betolom őket a sütőbe.

A csirkemellről levágom a bőrét, majd a csont mentén lefejtem a húst. Az így kapott mellfilét mindkét oldal irányából kinyitom - azaz egy éles késsel bevágom, így vékonyabb és nagyobb szelet húst kapok -, majd enyhén kiklopfolom. Ha ezzel megvagyok, sózom, borsozom, majd a hússzeletet félreteszem.

Fogom a négyoldalú reszelőt és az apró lukú oldalán lereszelem a sajtot, majd a reszelék felét eloszlatom a kiterített húsfilén, végül az egészet feltekerem. Amikor ez megvan, a tekercset 1,5 – 2 centis szeletekre vágom, és a kis roládokat egy-egy fogpiszkálóval átszúrva forró serpenyőben – kevés olajon – arany barnára sütöm.

Amíg a sajtos csigák sülnek, előveszek egy nagy keverőtálat, beleöntöm a joghurtot, hozzászórom a maradék reszelt sajtot, sózom, borsozom. Ízesítem 1 teáskanál mustárral, a citrom reszelt héjával, majd a fél citrom levével és végül néhány ág friss, ujjaimmal szétmorzsolt kakukkfűvel. Az egészet alaposan összekeverem, majd beleforgatom a friss salátakeveréket.

Innentől kezdve lehet enni. Egy tányérra kanalazok a salátából, rápakolom az időközben elkészült sajtos csirkecsigákat, és hogy az étel még gazdagabb legyen, tányérra szórok az elkészült zsemlepirítósokból is.

Egyszerű, gyors és tápláló. Jó étvágyat!