mara2 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2838

Úgy látom a muffintésztától még mindig nem tud elszakadni, csak most már "cselesen" más formában süti :((( Agyrém. Mint a mai 'gyöngyszem":

 

JOGHURTKRÉM SÜLT BANÁNNAL

 

 Hozzávalók:

1 érett banán

1 dl hideg tejszín

15 dkg joghurt

5 dkg barnacukor

10 dkg kristálycukor

7,5 dkg vaj

rum

 

 Elkészítés:

Egy mély serpenyőben megolvasztom a vajat, majd hozzászórom a kristálycukrot és megvárom, míg megkaramellizálódik. Amíg a cukor barnul, a banánt 1,5 centis korongokká darabolom.

 

Amint a vajas cukor enyhén barnává válik, a lángot takarékra csavarom a serpenyő alatt, a vajas-cukros keverékhez hozzádobom a gyümölcskarikákat és jól átsütöm benne. Amíg a banán sül, habbá verem a tejszínt. A joghurtot egy nagyobb tálba öntöm, majd hozzákanalazom a tejszínhabot és óvatosan összeforgatom.

 

Ha a banán elkészült, rácsorgatok 2 kupaknyi rumot, elkeverem és amint elpárolgott az alkohol, lezárom a serpenyő alatt a gázt.

 

A karamelles-rumos sült banánt egy szűrőlapáttal koktélos poharakba adagolom, tetejére pedig joghurtos tejszínhabot kanalazok. Végül vékony barnacukor réteget szórok rájuk.

Tálalás előtt 30-40 percre hűtőbe teszem a finomságokat.

 

 

Előzmény: kreativtucsok (2837)