Regős Judit Creative Commons License 2006.03.29 0 0 776

Kedves Fuli27i!

Bocsánat, hogy csak most válaszolok, nyilvánvalóan sürgető kérdésedre, de vacakolt az internetünk.

Elsőször is, sajnos (vagy szerencsére) nem vagyok jósnő, így pontosan nem tudom megállapítani, hogy hogyan van a Picid a hasadban. DE azt így láttatlanban is meg merem kockáztatni, hogy az álmaid nem az ő állapotával vannak összefüggésben. Sokkal inkább szólnak arról az új helyzetről, amibe belecsöppentél, még akkor is, ha nagyon vágytál rá és vágyol még most is. Minden új, egyben valami réginek is a "halála" egyben. Mikor férjhet megyünk nem leszünk töbé hajadonok, amikor anyává érünk (gyermekünk fogan, mjd születik) nem leszünk többé, azok aki azelőtt voltunk, gyermek nélküli házaspát. És így tovább... Az egész családi viszonyrendszer, a szükebb és tgabb kapcsolati rendszerek megváltoznak, átalakulnak. Ezt, azért elég nehéz lehet megélni, még akkor is, ha a többiek látszólag jobban elfogadják mint Te magad. de, azért ne felejtsük el, nem az ő pocakukban van a baba. Lehet, hogy Te még korainak tartod ezt a kitüntett bánásmódott, amiben részesítenek családtagjad és munkatársaid, lehet, hogy neked elég lenne egy picit lassabb tempó is, és úgy érzed, hogy sürgetnek (erre utalhatnak a menekülős álamaid). Ezen kívül érdekes módon, azzal, hogy világra hozunk egy új életet, azzal Annak majdani haláláról is döntünk(mert az emberi élet véges). Sokszor tapasztaltam, terhes nőkénél, hogy igen erősen "felérzik"ezt. teljesen természetes, és, ahogy Katáng is írja, hozzátartozik, a felelőségteljes anya megszületéséhezt. 

Az álom mindig valami sokkal mélyebb dologról szól, mint amilyenek mi a felszínen vagyunk. A tudattalanból hoz fel üzenetet a számunkra. Ugyanakkor egyensúlyozó szerepe is van: felszíni életünk általában a kötelességekről és a különböző elvárásoknak való megfelelésről szól, míg álmaink mindig igazi önmagunkról, önmagunknak szólnak, és érzelmekkel telítettek. Ezek az érzelmek pedig szoros kapcsolatban vannak életünkkel.

A más-állapot jó lehetőség arra, hogy kilépjünk megszokott gondolkodási kereteink közül, és nyitottá váljunk saját belső világunk megértésére.

</P>

Sokan félnek a rossz álmoktól. Holott: azok talán még fontosabb üzenetet hordoznak, mint a jó álmok. Ha szembe tudunk nézni negatív álmainkkal, az abban megjelenő alakokkal, akkor jó tanácsadóinkká válhatnak.

Álmaink azért térnek vissza többször, mert nem foglalkozunk az általuk hordozott jelentés tartalommal. Én, azt gondolom, hogy a tudatalattid megkezdte a felkészülést az anyaságra, "felérezte, hogy minden születés egy pici halál is és azt is jelzi, hogy egy pici hátrébb az agarakkal, azt szeretné, ha a környezeted hagyná neked, hogy a sajá ütemedben fejlődj az anyaság útjn.

Persze én nem ismerelek Téged, és így nyilvánvlóan számos más dolgot is rejthet az álmod, de annak megértéséhez jóva többet kellene tudnom Rólad.

üdv: Judit

 

Előzmény: fuli27 (770)