Hagymás tengeri salátaSAJTKRÉMES TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók:
25 dkg kagyló tészta
4-5 vékony cukkini szelet
4-5 vékony padlizsán szelet
3-4, 1 cm-es póréhagyma szelet
¼ sárga kaliforniai paprika
½ fej lilahagyma
3-4 ág friss kakukkfű
kevés olívaolaj
1 zacskó Fokhagymás sajtszósz
2 tojás
1 csomag petrezselyem
4-5 szelet kapris szalámi
Elkészítés:
Első lépésként kifőzöm a tésztát.
Amíg a tészta puhul, a cukkinit, padlizsánt és a paprikát vékonyan felcsíkozom, majd a lilahagymát nagyobb cikkekre vágom, végül az egészet – a póréhagyma szeletekkel együtt -, egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon elkezdem pirítani. Fűszerezésként enyhén megsózom és hozzádobom az apróra vágott kakukkfüvet.
A lényeg, hogy erős lángon pirítsuk a zöldségeket, mert így a bennük lévő víz egyből elpárolog és a végeredmény ízletes, ropogós lesz.
Miközben a tésztát leszűrtem és alapos lecsepegtetés után keverőtálba öntöttem, elkészült a zöldség is, és még mielőtt levenném a serpenyőt a tűzről, az utolsó pillanatban hozzádobom a durvára vágott petrezselymet. Az egészet még egyszer utoljára összeforgatom, és már öntöm is a zöldségkavalkádot a tálban várakozó tésztához.
Utolsó lépésként előveszem a szifont. Beleöntöm a sajtszószt, hozzádobom a két tojássárgáját, összerázom, majd a tartalmát hozzányomom a zöldséges tésztához és az egészet alaposan összeforgatom.
Tálalásként egy mélytányérba kanalazom a sajtkrémes tésztasalátát, és gusztusosan beletűzdelem a szalámi szeleteket.
Jó étvágyat!
ALMA, ASZALT MEGGY- ÉS DIÓSALÁTA
Hozzávalók:
Az öntethez:
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál juharszirup
3 evőkanál fehérbor ecet
1 dl olívaolaj
A salátához:
1 alma
1 csomag Wellnes Mix
2 dkg dió
2 dkg aszalt meggy
Elkészítés:
A majonézt, a juharszirupot és az ecetet kézi habverővel összekeverjük, és fokozatosan, folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk az olajat.
Az almát felkockázzuk, a diót pedig száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd mozsárban durvára törjük.
A salátát egy tányérra tesszük, rászórjuk az almakockákat, a diót és az aszalt meggyet, és az egészet meglocsoljuk az öntettel.
MÁLNÁS BÉLES
Hozzávalók:
1 csomag cérnametélt
30 dkg friss vagy mirelit, felengedett málna
1 citrom lereszelt héja
15 dkg kristálycukor
20 dkg puha margarin
3 tojás
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kifőzzük a cérnametéltet.
Elkészítjük az alapkrémet. Ehhez egy nagy keverőtálba tesszük a puha margarint, hozzászórjuk a cukrot és az egészet robotgéppel összehabosítjuk.
Ezek után a cukros-margarinhoz pottyantjuk a tojássárgákat, a fehérjéket pedig egy kisebb keverőtálba öntjük és félre tesszük. A tojássárgákat alaposan eldolgozzuk a cukros-margarinos krémben, majd hozzáöntjük az előzőleg alaposan összeturmixolt málnát, és ezt is belekeverjük a krémbe. Végül hozzáreszeljük a citrom héját.
Ha a málnás krém elkészült, belekeverjük a kifőtt tésztát is. Aztán az alaposan elmosott és megtörölgetett habverőket visszahelyezve a gépbe, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd a habot beleforgatva, fellazítjuk a málnás tésztát.
A kész tésztát jénai tálba öntjük és sütőbe téve 35-40 perc alatt készre sütjük.
(Ízfokozásként aki szereti, málnaszörppel meglocsolva fogyaszthatja.)