mara2
2006.04.03
|
|
0 0
2890
|
A mai recept:
KÍNAI MOGYORÓS CSIRKE
Hozzávalók:
2 kisebb csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
1 tojásfehérje
1½ + 1 evőkanál étkezési keményítő
1 piros chilipaprika
1 csomag újhagyma
10 dkg mogyoró
2 evőkanál szójaszósz
1½ deci víz
4 evőkanál olaj
1 csipet só
1 kávéskanál barna cukor
1 evőkanál rizsecet vagy fehérborecet
a tálaláshoz főtt rizs
Elkészítés:
A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágom. Összekeverem a tojásfehérjével, aztán 1½ evőkanál étkezési keményítővel, és 1 órára félreteszem.
Amíg a csirke áll, előkészítem a többi hozzávalót. A chilipaprikát kimagozom, és vékonyan felszeletelem. Az újhagyma fehér szárát felkarikázom, majd a mogyorót mozsárban durvára töröm. Ezután megcsinálom a szószt: a szójaszószt kézi habverővel összekeverem 1 evőkanál étkezési keményítővel és a vízzel.
Elkezdem megsütni a kínai csirkét. Felforrósítok a wokban 1 evőkanál olajat, majd kevergetve átpirítom benne a durvára tört mogyorót csipetnyi sóval. Amikor a mogyoró már illatos, kiszedem a wokból, és félreteszem.
Beleteszek a wokba 2 evőkanál olajat, és megforrósítom. Hozzáadom a csirkét, a chilipaprikát és a cukrot, aztán néhány perc alatt keverve-rázogatva megsütöm a húst.
A megsült csirkecsíkokra ráöntöm az ecetet. Megvárom, amíg néhány pillanat alatt elpárolog a szúrós szaga, majd beleteszem a wokba a szójás mártást, a félretett mogyorót és a felkarikázott újhagymát. Kicsit kevergetem az egészet –közben meg is kóstolom, és ha kell, újra megsózom-, majd miután a mártás besűrűsödött, tálalok.
A tányérokba beleteszek 1-1 adag főtt rizst, majd a rizsre rákanalazom a mogyorós csirkét.
4 adag lesz belőle.
|
|