Csilla Creative Commons License 2006.04.05 0 0 2905

Sziasztok!

Itt a mai, baba mama recept:

 

BARACKOS SÁRGARÉPAPÜRÉ ÉS RÉPÁS MUFFIN

Hozzávalók:

6 szál sárgarépa, megtisztítva és fél cm-es karikákra vágva
15 dkg aszalt sárgabarack, nagyobb darabokra vágva
2 tojás
10 dkg kristálycukor
1 dl + 1 kupaknyi olívaolaj
10 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
1+1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:

A sárgarépát és az aszalt sárgabarackot gőz fölött puhára pároljuk. Ha ez megvan, nem öntjük ki alóla a vizet, mert a baba ebédjéhez még szükség lesz rá. A megpárolt zöldséget és gyümölcsöt áttesszük egy nagy mérőkancsóba, hozzáöntjük a kupaknyi olajat, egy merőkanálnyit a párolóléből, végül megbolondítjuk a csipetnyi fahéjjal. Jöhet a turmixolás.

Ha a pürésítéssel elkészültünk, a babának kiveszünk egy adag pürét és megvárjuk míg langyosra hűl. A baba-ebéd kész.

A család ebédjéhez egy nagyobb keverőtálba törjük a tojásokat, beleöntjük az olajat, a tejet és a cukrot, majd az egészet kézi habverővel alaposan elkeverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a cukros-tojásos masszához. Ha ezzel is megvagyunk, utolsó lépésként a masszához keverjük a répás-barack pürét.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.