cnzsuzsa Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2910
Mai recept

SAJTKRÉMES TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók:
25 dkg kagyló tészta
4-5 vékony cukkini szelet
4-5 vékony padlizsán szelet
3-4, 1 cm-es póréhagyma szelet
¼ sárga kaliforniai paprika
½ fej lilahagyma
3-4 ág friss kakukkfű
kevés olívaolaj
1 zacskó Fokhagymás sajtszósz
2 tojás
1 csomag petrezselyem
4-5 szelet kapris szalámi

Elkészítés:
Első lépésként kifőzöm a tésztát.
Amíg a tészta puhul, a cukkinit, padlizsánt és a paprikát vékonyan felcsíkozom, majd a lilahagymát nagyobb cikkekre vágom, végül az egészet – a póréhagyma szeletekkel együtt -, egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon elkezdem pirítani. Fűszerezésként enyhén megsózom és hozzádobom az apróra vágott kakukkfüvet.
A lényeg, hogy erős lángon pirítsuk a zöldségeket, mert így a bennük lévő víz egyből elpárolog és a végeredmény ízletes, ropogós lesz.
Miközben a tésztát leszűrtem és alapos lecsepegtetés után keverőtálba öntöttem, elkészült a zöldség is, és még mielőtt levenném a serpenyőt a tűzről, az utolsó pillanatban hozzádobom a durvára vágott petrezselymet. Az egészet még egyszer utoljára összeforgatom, és már öntöm is a zöldségkavalkádot a tálban várakozó tésztához.
Utolsó lépésként előveszem a szifont. Beleöntöm a sajtszószt, hozzádobom a két tojássárgáját, összerázom, majd a tartalmát hozzányomom a zöldséges tésztához és az egészet alaposan összeforgatom.
Tálalásként egy mélytányérba kanalazom a sajtkrémes tésztasalátát, és gusztusosan beletűzdelem a szalámi szeleteket.

Jó étvágyat!