Csilla Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2916

Szinten meg tegnaprol:

 

DIÓS ZELLERSALÁTA SAJTSZÓSSZAL

 Hozzávalók: 1 zacskó zöldfűszeres sajtszósz
2 evőkanál olaj
só és frissen őrölt fekete bors
2 kisebb meghámozott zellergumó
1 meghámozott, kimagozott alma
5 dkg pirított, durvára tört dió
1 csomag zöldsaláta
4-5 finomra vágott, friss zellerlevél
 Elkészítés: A sajtszószt beleöntjük egy kis tálba, kézi habverővel hozzákeverjük az olajat, és sózzuk, borsozzuk.
A zellert és az almát a négy oldalú reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
A salátát tányérokra tesszük, és rápúpozzuk a zeller- és almaszeletkéket. Meglocsoljuk az öntettel, és megszórjuk a durvára tölrt dióval, meg a finomra vágott zellerlevéllel.