Csilla Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2925
A tegnapi recept: KÁVÉS CSOKIKRÉM Hozzávalók:

20 dkg natúr joghurt
10 dkg tejcsokoládé
1½ dl tejszín
1 púpos kávéskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
2 evőkanál kávélikőr
1 kávéskanál porcukor

a tetejére kevés cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Először a joghurttal foglalkozom. Egy közepes méretű szűrőt kibélelek vékony pólóval vagy lazaszövésű pelenkával, aztán beleöntöm a joghurtot, és hagyom, hogy 1-2 óra alatt lecsepegjen. Ha a joghurt már krémesen sűrű, akkor készen van.

Felolvasztom a csokoládét. Apróra töröm, hozzáadom a tejszín felét, és gőz fölött addig kevergetem, amíg meg nem olvad. Ezután leveszem a gőzről, és hagyom, hogy langyosra hűljön.

Az instant kávét feloldom a forró vízben.

Összekeverem a csokikrémet. Az olvadt csokit, a lecsöpögtetett joghurt ¾-ét, a vízben oldott neszkávét, a maradék tejszínt és a kávélikőrt fakanállal összekeverem egy keverőtálban.

A maradék joghurtot összekeverem a porcukorral.

Kitálalom a csokikrémet. A csokikrémet elosztom 4 üvegpohárban, majd mindegyik adagra teszek egy-egy vékony rétegnyit az édes joghurtból, és megszórom kevés cukrozatlan kakaóporral.

A kávés csokikrémet legalább 30 percre beteszem a hűtőbe, és csak utána tálalom.

4 adag lesz belőle.

 

A mai meg a vasarnapi torta :-)