Csilla
2006.04.11
|
|
0 0
2925
|
A tegnapi recept:
KÁVÉS CSOKIKRÉM
Hozzávalók:20 dkg natúr joghurt 10 dkg tejcsokoládé 1½ dl tejszín 1 púpos kávéskanál instant kávé 1 evőkanál forró víz 2 evőkanál kávélikőr 1 kávéskanál porcukor a tetejére kevés cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Először a joghurttal foglalkozom. Egy közepes méretű szűrőt kibélelek vékony pólóval vagy lazaszövésű pelenkával, aztán beleöntöm a joghurtot, és hagyom, hogy 1-2 óra alatt lecsepegjen. Ha a joghurt már krémesen sűrű, akkor készen van.
Felolvasztom a csokoládét. Apróra töröm, hozzáadom a tejszín felét, és gőz fölött addig kevergetem, amíg meg nem olvad. Ezután leveszem a gőzről, és hagyom, hogy langyosra hűljön.
Az instant kávét feloldom a forró vízben.
Összekeverem a csokikrémet. Az olvadt csokit, a lecsöpögtetett joghurt ¾-ét, a vízben oldott neszkávét, a maradék tejszínt és a kávélikőrt fakanállal összekeverem egy keverőtálban.
A maradék joghurtot összekeverem a porcukorral.
Kitálalom a csokikrémet. A csokikrémet elosztom 4 üvegpohárban, majd mindegyik adagra teszek egy-egy vékony rétegnyit az édes joghurtból, és megszórom kevés cukrozatlan kakaóporral.
A kávés csokikrémet legalább 30 percre beteszem a hűtőbe, és csak utána tálalom.
4 adag lesz belőle.
A mai meg a vasarnapi torta :-)
|
|